Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Η Ιταλία ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ – Θα μειώσουμε τους φόρους είτε θέλει είτε όχι η ΕΕ

tags :
Salvini: Η Ιταλία ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ – Θα μειώσουμε τους φόρους είτε θέλει είτε όχι η ΕΕ
Θαυμαστής της οικονομικής πολιτικής του προέδρου Trump δήλωσε ο Salvini
Ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις  ΗΠΑ ο επικεφαλής της Lega και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διαμηνύσει πως η Ιταλία είναι ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ.
«Σε μια εποχή που οι θεσμοί της ΕΕ είναι εύθραυστοι και αλλάζουν σημαντικά, η Ιταλία θέλει να είναι η πρώτη, πιο σταθερή, αξιόπιστη και συνεπής εταίρος των ΗΠΑ» ανέφερε ο Salvini, ο οποίος είχε συναντήσεις στην Ουάσινγκτον με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Mike Pence και με τον υπουργό Εξωτερικών, Mike Pompeo.
Αν και δεν έχει κανέναν λόγο επί της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ μια και για αυτήν αρμόδιοι είναι ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte και ο υπουργός Εξωτερικών, Enzo Moavero, ο Salvini έσπευσε να δώσει τα διαπιστευτήρια του, λέγοντας πως έχει την ίδια θέση με τις ΗΠΑ για την Κίνα, το Ιράν, τη Βενεζουέλα, τη Λιβύη και τη Μέση Ανατολή.
Δήλωση που αναμφίβολα έρχεται σε αντίθεση με την ιδιαίτερα προσεκτική εξωτερική πολιτική της Ιταλίας, η οποία πάντα επιχειρεί να ισορροπεί και να αποτελεί γέφυρα σε διάφορους πολιτισμούς.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Ιταλία δεν αναγνώρισε τον J. Guaido ως πρόεδρος της Βενεζουέλας ενώ τον περασμένο Μάρτιο είχε προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ, η απόφαση της Ρώμης να ενταχθεί στο φιλόδοξο πρόγραμμα «Belt and Road» της Κίνας.
Ωστόσο ο Salvini υποστήριξε ότι η ιταλική κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να απαγορεύσει στην κινεζική εταιρεία Huawei να υποβάλλει προσφορές για έργα υποδομής στην Ιταλία, ακολουθώντας την πολιτική των ΗΠΑ.
«Όταν τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας και έχεις επίσης κοινές αξίες με τις ΗΠΑ, τότε φτάνεις σε μια στιγμή που οι επιχειρηματικές συμφωνίες πρέπει να σταματήσουν» είπε ο Salvini, ο οποίος εξήρε την οικονομική πολιτική του Trump και κυρίως τη μείωση της φορολογίας.
Μάλιστα έσπευσε να στείλει και μήνυμα στην ΕΕ με αφορμή και τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις για την επιβολή του ενιαίου φόρου από το 2020.
«Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε την ΕΕ με αριθμούς και με ευγένεια.
Αλλά σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσουμε στη μείωση της φορολογίας.
Και θα πρέπει να συνηθίσουν με την ιδέα» υποστήριξε ο Salvini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης