Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην ανοίξουν το "κουτί της Πανδώρας" στη Μέση Ανατολή μέσω του Ιράν

Reuters: Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην ανοίξουν το
Το Πεκίνο χητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να ασκούν ασφυκτικές πιέσεις προς το Ιράν και κάλεσε τις δύο πλευρές να αποκλιμακώσουν την ένταση
Να μην "ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στη Μέση Ανατολή" προειδοποιεί η Κίνα τις ΗΠΑ καταδικάζοντας την Ουάσιγκτον για τις κατηγορίες που εξαπολύει κατά του Ιράν για το περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο φόβος μιας αντιπαράθεσης μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι περισσότερο ορατός από ποτέ από την περασμένη Πέμπτη όταν δυο πετρελαιοφόρα δέχθηκαν επίθεση στον Κόλπο του Ομάν, με τις ΗΠΑ να κατηγορούν ευθέως το Ιράν για τις επιθέσεις.
Η στάση αυτή έρχεται ένα μόλις χρόνο μετά την αποχώρηση του αμερικανού προέδρου Donald Trump από την πυρηνική συμφωνία του 2015 για το Ιράν.
Από την πλευρά του το Ιράν αρνείται την εμπλοκή του στις επιθέσεις στα τάνκερ και δήλωσε ότι σύντομα θα θέσει όρια συοα ποσοστά εμπλουτισμένου ουρανίου που θα μπορούσε να διαθέτει στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία είχε ως στόχο τον περιορισμό των πυρηνικών του ικανοτήτων.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Patrick Shanahan ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη πάνω από 1000 επιπλέον στρατιωτών στη μέση Ανατολή είναι κάτω από αμυντική βάση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ φοβούνται επίθεση από το Ιράν.
Μιλώντας στο Πεκίνο ύστερα από συνάντηση με το υπουργείο εξωτερικών της Συρίας, ο Κινέζος κυβερνητικός εκπρόσωπος Wang Yi είπε óτι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σταματήσουν να ασκούν ασφυκτικές πιέσεις προς το Ιράν και κάλεσε τις δύο πλευρές να συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης