Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές εν αναμονή ΗΠΑ και Ιαπωνίας - Στο +1,21% και τις 27.556,50 μονάδες ο Hang Seng

tags :
Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές εν αναμονή ΗΠΑ και Ιαπωνίας - Στο +1,21% και τις 27.556,50 μονάδες ο Hang Seng
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,38% στις 2.098,71 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τρίτη (18/6) οι περισσότερες αγορές στην Ασία, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών ΗΠΑ και Ιαπωνίας αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,38% στις 2.098,71 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,60% στις 6.570 μονάδες, με τη μετοχή της Beach Energy να ενισχύεται κατά +0,56%.
Νωρίτερα, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας δημοσίευσε τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Ιουνίου, κατά την οποία μείωσε το βασικό της επιτόκιο σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στο 1,25%, με τους αξιωματούχους της τράπεζας να αναφέρουν ότι είναι πιθανές περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων κατά τους επόμενους μήνες.
Ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο +0,34% και τις 10.566,74 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,21% στις 27.556,50 μονάδες, με τις μετοχές των Galaxy Entertainment και WH Group να ενισχύονται κατά +2,07% και +2,03% αντίστοιχα.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite διαπραγματεύεται στο +0,10% και τις 2.890,61 μονάδες, ενώ παρόμοια είναι η άνοδος και για τον δείκτη Shenzhen Composite, και συγκεκριμένα στο +0,13% και τις 1.504,03 μονάδες.
Στον αντίποδα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,72% στις 20.972,71 μονάδες, καθώς οι μετοχές των SoftBank Group και Fast Retailing υποχώρησαν κατά -3,31% και -0,93% αντίστοιχα.
Αργότερα εντός της ημέρας θα ξεκινήσει η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται κυρίως στις δηλώσεις του προέδρου Jerome Powell μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, καθώς δεν αναμένεται να σημειωθεί κάποια αλλαγή στα επιτόκια.
Παράλληλα, είναι πιθανό ο επικεφαλής της Fed να διατηρήσει τη ρητορική των περασμένων εβδομάδων, ότι δηλαδή η τράπεζα θα προχωρήσει σε αλλαγές των επιτοκίων έαν οι εμπορικές τριβές απειλούν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.
Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δηλώσεις είχαν προκαλέσει ράλι στις αγορές παγκοσμίως, καθώς ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων αργότερα εντός του έτους.
«Με τα ανεπαρκή στοιχεία και ελλείψει σημαντικών εξελίξεων στο εμπόριο, το κλίμα στην Ασία θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα επιφυλακτικό, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τη συνάντηση της Fed και πιθανές προσαρμογές στην πολιτική της πριν προχωρήσουν σε ουσιαστικά πονταρίσματα», τόνισε ο οικονομολόγος της ING, Nicholas Mapa.
Σημειώνεται ότι στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται και η συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι δε θα υπάρξει κάποια αλλαγή στα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης