Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της UEFA Michel Platini για διαφθορά

Γαλλία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της UEFA Michel Platini για διαφθορά
Οι κατηγορίες για διαφθορά που τον βαραίνουν αφορούν την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο διάσημος Γάλλος παράγοντας συνελήφθη από τις αρχές της χώρας του με κατηγορίες που αφορούν διαφθορά για την ανάθεση του παγκοσμίου λυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.
Να σημειωθεί πως ο Platini έχει τιμωρηθεί από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA με τετραετή αποκλεισμό από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.
Ο Platini καθαιρέθηκε από την προεδρία της UEFA λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής 1.7 εκατ. ευρώ από τον πρόεδρο -τότε- της FIFA, Blader το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας.
Ο αποκλεισμός λήγει τον επόμενο Οκτώβριο. Ο πρώην πρόεδρος της UEFA και μεγάλη δόξα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου καταδικάστηκε μετά από εσωτερική έρευνα της FIFA για κατάχρηση εξουσίας, απιστία και σύγκρουση συμφερόντων.
Αρχικά του επιβλήθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας ποινή οκταετούς αποκλεισμού, η οποία μειώθηκε στα τέσσερα χρόνια από το CAS.
Τώρα θα πρέπει να αποδείξει πως δεν εμπλέκεται σε χρηματισμό για την ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ.
Τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει έρευνα, μετά από καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η διοργάνωση στο Κατάρ, καθώς φέρεται να υπήρξε δωροδοκία μελών της FIFA.
Ο Platini ήταν στην οργανωτική επιτροπή της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας από το 2002 μέχρι την τιμωρία του.
Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο 63χρονος παράγοντας κατηγορείται πως χρηματίστηκε για να επηρεάσει ψήφους υπέρ της υποψηφιότητας της χώρας του Κόλπου, ενώ φέρεται να είχε συναντήσεις με τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ αρκετές φορές μέχρι και λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία για την ανάθεση της διόργανωσης.

«Αθώος ο Platini, δεν υπάρχει σύλληψη», δηλώνουν οι συνήγοροί του

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Platini, δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται για διαφθορά, αναφορικά με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.
Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση των συνηγόρων υπεράσπισης του Γάλλου παράγοντα, ο οποίος από το πρωί κρατείται και ανακρίνεται από τις γαλλικές αρχές.
Στην ίδια ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του Platini υπογραμμίζουν ότι ο παλιός αστέρας του ποδοσφαίρου δεν έχει συλληφθεί σε καμία περίπτωση, αλλά καταθέτει ως μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η οικονομική εισαγγελία.
Σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους του, ο πρώην πρόεδρος της UEFA και αντιπρόεδρος της FIFA συνεργάζεται με τις αρχές και απαντά με ακρίβεια σε όλες τις ερωτήσεις, μεταξύ αυτών και εκείνες που αφορούν την ανάθεση στη Γαλλία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης