Ντόρα Μπακογιάννη: Το ΚΥΣΕΑ δεν ασκεί εξωτερική πολιτική - Στερηθήκαμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα λόγω ΣΥΡΙΖΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Το ΚΥΣΕΑ δεν ασκεί εξωτερική πολιτική - Στερηθήκαμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα λόγω ΣΥΡΙΖΑ
Επικριτική φάνηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, ως προς την ενέργεια του πρωθυπουργού να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ.
Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στην οικονομία και το ασφαλιστικό άσκησε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής στο Νομό Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, στο debate που είχε με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, στο Newsit.
Ξεκινώντας όμως από το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία, «τo ΚΥΣΕΑ συγκαλείται για συγκεκριμένους λόγους, δεν είναι όργανο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.
Το ΚΥΣΕΑ συγκαλείται για να πάρει κάποιες αποφάσεις που έχουν σχέση με συγκεκριμένες στρατιωτικές δράσεις.
Η συνάντηση πρωθυπουργού, υπουργού Εξωτερικών και υπουργού Άμυνας είναι κάτι αυτονόητο.
Το ότι εκλήθη το ΚΥΣΕΑ το απόγευμα της Κυριακής είχε έντονο τον επικοινωνιακό χαρακτήρα του θέματος.
Αν δε, υπήρχε κάποια σοβαρή πληροφορία την οποία είχε ο πρωθυπουργός, θα περίμενα πριν από το ΚΥΣΕΑ να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η επαφή της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι μηδενική. Αυτό δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια».
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο, βεβαίως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του ατυχήματος λόγω της έντασης στο Αιγαίο σημείωσε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα πρέπει να έχει μια μακροπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη στρατηγική με την Τουρκία».
Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη επέμεινε ότι η μεγάλη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα και άρα δεν τίθεται θέμα συνεκμετάλλευσης, ενώ τόνισε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Ο στόχος της αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ είναι η δημιουργία ενός εθνικού μετώπου, η χάραξη στρατηγικής με βάση τα νέα δεδομένα στην περιοχή». Επισήμανε ακόμη ότι με βάση το διεθνές δίκαιο είμαστε πανίσχυροι και η Τουρκία σήμερα βρίσκεται εν αδίκω.
«Πιστεύω ότι θα το σκεφτεί δύο φορές ο Ερντογάν να κάνει κάτι το οποίο θα φέρει απέναντί του όλη τη διεθνή κοινότητα» είπε.
Επανέλαβε ότι ήταν αποτυχημένη η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και επίσης ήταν αποτυχημένη η επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα διότι ήταν απολύτως απροετοίμαστες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS