Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Οι γκάφες ο μεγάλος αντίπαλος του Johnson - Εαν γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός πρέπει να είναι πιο σοβαρός

tags :
Guardian: Οι γκάφες ο μεγάλος αντίπαλος του Johnson - Εαν γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός πρέπει να είναι πιο σοβαρός
Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20:00 (ώρα Ελλάδος)
Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη σημερινή (18/6) δεύτερη ψηφοφορία στη Βρετανία για την εκλογή του διαδόχου της Theresa May στην ηγεσία των Συντηρητικών αλλά και στην πρωθυπουργία που θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες για το Brexit.
Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20:00 (ώρα Ελλάδος).
Έχοντας διαφανεί η δυναμικότητα που διαθέτει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson από τον πρώτο γύρο, όπου εξασφάλισε την υποστήριξη 114 συντηρητικών βουλευτών έναντι 43 για τον Jeremy Hunt, 37 του Michael Gove, 27 του Dominic Raab, 23 του Sajid Javid και 19 του Rory Stewart δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν είναι τελικά ο διάδοχος της May.
Ο Johnson, όπως σαρκαστικά σχολιάζει ο βρετανικός Guardian θα πρέπει εάν θέλει να γίνει ο επόμενος ηγέτης να αλλάξει την εικόνα που έχουν οι βρετανοί γι αυτόν καθώς ανταγωνίζεται ενάντια στην μακρά ιστορία του γεμάτη γκάφες και λάθη. "Θα πρέπει να είναι πιο σοβαρός" σε αυητή την περίπτωση, τονίζει η βρετανική εφημερίδα. 
Τωρα βεβαια παρουσιάζει τον εαυτό του ως "υποψήφιο ενός έθνους που θα μπορούσε να ενώσει τη χώρα και την κοινωνία» γράφει χαρακτηριστικά.
Η υπόσχεσή του, που συγκεντρώνει τη στήριξη κι άλλων βουλευτών του κόμματος, να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ "με συμφωνία ή χωρίς συμφωνία" έως τις 31 Οκτωβρίου έχει προκαλέσει ταραχές εντός του κόμματος με τον Philip Hammont να δηλώνει οτι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο ενώ ο Rory Stewart απείλησε να δημιουργήσει ένα "εναλλακτικό κοινοβούλιο" για να το αποτρέψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης