Ν. Αναστασιάδης: Αισιοδοξία για ισχυρότερα μηνύματα της Ε.Ε. στην Άγκυρα

Ν. Αναστασιάδης: Αισιοδοξία για ισχυρότερα μηνύματα της Ε.Ε. στην Άγκυρα
Την πεπποίθησή του ότι η Ε.Ε. θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία απ' ό,τι μέχρι σήμερα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.


Αισιόδοξος για την αντίδραση της ΕΕ απέναντι στις ενέργειες της Τουρκίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.
«Αυτό που μπορώ να πω και είναι στόχος μας, είναι ότι πιστεύω πως μετά τη σύνοδο των επτά μελών του Νότου προδιαγράφεται μια πιο σθεναρή στάση της ΕΕ» δήλωσε.
Ερωτηθείς σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο για την έκτακτη συνεδρία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) στην Ελλάδα, την οποία συγκάλεσε ο  Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., αλλά και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κρίθηκε από πλευράς ελληνικής Κυβέρνησης ότι έπρεπε να υπάρξει η μελέτη όλων εκείνων των απαραίτητων διαβημάτων που έπρεπε να γίνουν».
«Ενημερώθηκα και υπήρξε μια μεταξύ μας συνεννόηση ως προς τα βήματα που πρέπει να γίνουν, και γίνονται» ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος, τονίζοντας πως δεν θεωρεί ότι «θα έπρεπε προκληθεί οποιοσδήποτε πανικός».
Σε ερώτηση κατά πόσον η Κύπρος θα ασκήσει βέτο αν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. δεν είναι ικανοποιητικά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να επιτραπεί «να υπάρξει ο κατάλληλος χειρισμός ανάλογα με τις εξελίξεις». «Δεν είναι δηλώσεις ανάλογες με την τουρκική ρητορική, που σκοπό έχουν να επιτυγχάνουν εκείνο που επιδιώκουν» υπογράμμισε.
Σε παρατήρηση ότι το κατοχικό καθεστώς βρίσκεται σε πλήρη "συγχορδία" με την Τουρκία,  σχετικά με την αντιμετώπιση αυτών των εξελίξεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διερωτήθηκε, «πότε δεν ήταν;».

bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS