Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Δε θέλουμε πόλεμο με καμία χώρα - Οι ΗΠΑ προσπαθούν να μας απομονώσουν μέσω των κυρώσεων

Rouhani (Ιράν): Δε θέλουμε πόλεμο με καμία χώρα - Οι ΗΠΑ προσπαθούν να μας απομονώσουν μέσω των κυρώσεων
Ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ είναι «καταδικασμένες να αποτύχουν»
Τη θέση ότι το Ιράν δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε ένοπλη σύγκρουση με καμία χώρα, διατύπωσε σήμερα (18/6) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, μέσω ομιλίας του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Imam Khomeini.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν επιθυμεί πόλεμο με καμία χώρα, παρά τις προκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το ιρανικό έθνος θα είναι ο νικητής στο τέλος αυτής της διαμάχης, δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με κανένα έθνος».
Παράλληλα, ο Hassan Rouhani κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι παραβιάζουν τους διεθνείς κανονισμούς, σημειώνοντας παράλληλα πως «όλος ο κόσμος βλέπει ότι οι ΗΠΑ παραβιάζουν αυτούς τους κανόνες».
Ωστόσο, ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να απομονώσουν το Ιράν, μέσω της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της χώρας, είναι «καταδικασμένες να αποτύχουν».
Νωρίτερα, η Κίνα ζήτησε από το Ιράν να μην εγκαταλείψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην πυρηνική συμφωνία, ενώ κάλεσε όλες τις πλευρές να εργαστούν από κοινού για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στον Περσικό Κόλπο.
Σημειώνεται ότι χθες (17/6) η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τα επίπεδα εμπλουτισμού ουρανίου μέσα στις επόμενες ημέρες, με τον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας της χώρας να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Ευρώπη είχε ακόμα την ευκαιρία να σώσει την συμφωνία του Obama του 2015».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης