Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Ο μόνος που έχει αξιόπιστο σχέδιο για την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Σβίγκου: Ο μόνος που έχει αξιόπιστο σχέδιο για την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ
Σβίγκου:Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής, και αυτό έχει γίνει εφικτό εξ αιτίας των πολύπλευρων και στέρεων συμμαχιών που έχει οικοδομήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής, και αυτό έχει γίνει εφικτό εξ αιτίας των πολύπλευρων και στέρεων συμμαχιών που έχει οικοδομήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm η υποψήφια βουλευτής Α' Αθήνας, Ράνια Σβίγκου, απαντώντας στο ερώτημα για το εάν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας, για τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η υποψήφια βουλευτής Α' Αθήνας, δήλωσε ότι στόχος της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας «είναι να δημιουργηθεί ένα σαφές ευρωπαϊκό μέτωπο υπέρ του διεθνούς δικαίου και ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις οι οποίες δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας».
Σχετικά με το ζήτημα της σύγκλησης του ΚΥΣΕΑ, είπε ότι «το πότε θα συγκληθεί ένα θεσμικά προβλεπόμενο όργανο όπως το ΚΥΣΕΑ, το καθορίζουν οι ίδιες οι εξελίξεις, εξελίξεις τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε και με ψυχραιμία και με αποφασιστικότητα».
Κληθείσα να σχολιάσει τη στάση της ΝΔ, η κ. Σβίγκου είπε ότι «διάφορες προσεγγίσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες ημέρες αλλά και από τον φιλικό Τύπο της Ν.Δ. που κατηγορούσαν για τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ είναι ανεύθυνες, γιατί οι ίδιοι που κατηγόρησαν τον κ.Τσίπρα για τα γρήγορα αντανακλαστικά του ως προς τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, θα ήταν οι πρώτοι που θα έλεγαν ότι λιάζεται στην παραλία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αντί να προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».
Αναφερόμενη στα θέματα της ανάπτυξης, είπε πως «η ανάπτυξη προϋποθέτει σχέδιο, προϋποθέτει μεθοδικές κινήσεις. Κανένας επενδυτής δεν περιμένει ένα νεύμα από τον κ. Μητσοτάκη για να έρθει να επενδύσει».
«Ο μόνος ο οποίος έχει αξιόπιστο σχέδιο για την ανάπτυξη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, ακριβώς επειδή είμαστε αυτοί οι οποίοι αυξήσαμε τις εξαγωγές, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και η χώρα επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δημιουργώντας 400 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2018 και 110 χιλιάδες θέσεις εργασίας τώρα, το πρώτο τετράμηνο του '19». Για τις εξαγγελίες της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, η Ράνια Σβίγκου ενώ διερωτήθηκε ακόμη: «Γιατί δεν έφεραν ποτέ την ανάπτυξη όταν ήταν στην κυβέρνηση μέχρι το 2015; Γιατί δεν έφεραν ούτε την ανάπτυξη ούτε τις φοροελαφρύνσεις όσο κυβέρνησαν και θα τις φέρουν τώρα;».
Σχετικά με το ζήτημα της ανεργίας, η Ράνια Σβίγκου υπενθύμισε ότι «την περίοδο '10- '14 χάθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Εμείς καταφέραμε να δημιουργηθούν 400 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».
Τέλος, η Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι, μέχρι το 2015, εξαιτίας της περιστολής των εργασιακών δικαιωμάτων, από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο τι θα πρέπει να αναμένουν οι εργαζόμενοι, στην περίπτωση που η ΝΔ βρεθεί στην κυβέρνηση: «Είχαμε δει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις να έχουν ανασταλεί, οι μισθοί να έχουν συρρικνωθεί, η αδήλωτη εργασία να είναι στο 20% με ένα Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας ισοπεδωμένο, το οποίο θέλουν εκ νέου να διαλύσουν.
Είδαμε τι συνέβη τις προηγούμενες μέρες με στέλεχος της Ν.Δ. στο οποίο και έχει ασκηθεί μήνυση μετά από επίθεσή του σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ».
«Η κυβέρνηση έκανε στοχευμένες πολιτικές τόσο για τη μείωση της ανεργίας, όσο και για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Γι αυτό επεκτείναμε 15 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 11% και για τους νέους κατά 27%, μειώθηκε η αδήλωτη εργασία στο 9%», είπε η κ. Σβίγκου και κατέληξε: «Και σε κάθε περίπτωση, οι νέοι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν τι θα γίνει από δω και πέρα.
Και στο από δω και πέρα εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι δίνουμε έμφαση στους νέους και στις γυναίκες, στη μείωση της ανεργίας, θέλουμε να δημιουργήσουμε 500 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας κι είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το κάνουμε, γιατί το αποδείξαμε στην προηγούμενη τετραετία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης