Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Την απομάκρυνση Τζώρτζη από τη ΔΕΠΑ αποφάσισαν ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ

tags :
Την απομάκρυνση Τζώρτζη από τη ΔΕΠΑ αποφάσισαν ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ
Τέλος ο Δ. Τζώρτζης από τη ΔΕΠΑ
Την απομάκρυνση του Δημήτρη Τζώρτζη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ αποφάσισαν σήμερα (18/6) το ΤΑΙΠΕΔ και τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Οι δύο βασικοί μέτοχοι της ΔΕΠΑ μετά και την απόφαση του υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη ενέκριναν την απομάκρυνση του από την ηγεσία της επιχείρησης.
Ο υπουργός στη συνάντηση που είχε τις προηγούμενες μέρες με  τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ (Ξενόφος, Λαμπίρης) και των ΕΛΠΕ (Τσοτσορός), ζήτησε από την ηγεσία του Ταμείου να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση, προκειμένου οι μέτοχοι να αντικαταστήσουν τον κ. Τζώρτζη και να μεταβιβάσουν τις αρμοδιότητές του στον πρόεδρο της εταιρείας κ. Δότση.
όπως είχε  αποκαλύψει  το World Energy News (Σάββατο 1/6/2019) ο κ. Τζώρτζης, αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή του πολιτικού του προϊσταμένου κ. Γιώργου Σταθάκη και να δηλώσει παραίτηση από τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, αξιώνοντας την καταβολή αποζημίωσης που προβλέπει η σύμβασή του.Έτσι, από την προηγούμενη Παρασκευή που του ζητήθηκε η παραίτησή του, ο Δ. Τζώρτζης παραμένει κλεισμένος στο γραφείο του, αρνούμενος να διευκολύνει τον πολιτικό του προιστάμενο.
Η πλευρά Τζώρτζη υποστηρίζει ότι θέλει να κλείσει κάποιες εκκρεμότητες.
Σύμφωνα, ωστόσο, με πηγές των μετόχων, ο Δ. Τζώρτζης ζητάει να του καταβληθεί αποζημίωση 20.000 ευρώ (!) προκειμένου να παραιτηθεί.
Η ασυνήθιστη για τα δεδομένα διορισμένων διοικήσεων ΔΕΚΟ στάση του κ. Τζώρτζη προκάλεσε εκνευρισμό και δυσαρέσκεια στον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος χθες (3/6) ζήτησε με επιστολή τους προς τους μετόχους και συγκεκριμένα στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ κ. Ευστάθιο Τσοτσορό και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ριχάρδο Λαμπίρη, να πράξουν τα δέοντα ώστε να απομακρυνθεί από τη διοίκηση της ΔΕΠΑ ο κ. Τζώρτζης.

Πηγή:www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης