Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μειώνονται τα αποθέματα και η παραγωγή κρέατος της Creta Farms

tags :
Μειώνονται τα αποθέματα και η παραγωγή κρέατος της Creta Farms
Τι  ζήτησαν  οι τράπεζες από τα  αδέλφια  Δομαζάκη
Στην κόψη του ξυραφιού κινείται η  Creta Farms εξαιτίας της διαμάχης των αδελφών  Δομαζάκη ενώ οι τράπεζες με επικεφαλής την Εθνική Τράπεζα επιδιώκουν να λάβουν  τις μέγιστες δυνατές εξασφαλίσεις για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στην εισηγμένη εταιρεία.
Με επιστολή που έστειλαν στους δύο βασικούς μετόχους ζήτησαν ως εγγύηση τις μετοχές των δύο αδελφών Μάνου και Τάκη  Δομαζάκη που να σημειωθεί φθάνουν στο 80% του μετοχικού κεφαλαίου Η προθεσμία του αιτήματος των τραπεζών έχει εκπνεύσει χωρίς οι τράπεζες να λάβουν θετική απάντηση.
Οι  δύο βασικοί μέτοχοι και ο καθένας για δικούς του λόγους δεν έδωσαν την συγκατάθεσή τους ενόψει και της γενικής συνέλευσης των μετόχων της 26ης Ιουνίου.
Οι τράπεζες στην παρούσα φάση βλέπουν ότι η αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων γίνεται κανονικά με αποτέλεσμα να έχουν μικρά περιθώρια κινήσεων αφού μέχρι σήμερα τηρούνται τα συμφωνηθέντα.
Ωστόσο τα μηνύματα που παίρνουν από την αγορά δεν τους ικανοποιούν καθώς το περιεχόμενο τους προκαλεί ανησυχία στα ανώτερα κλιμάκια των τραπεζών τα οποία  θεωρούν  ότι πρέπει να τερματισθεί η διαμάχη των δύο βασικών μετοχών και να  εστιάσουν  στην επόμενη ημέρα της  εταιρείας.
Η  ενδοοικογενειακή ρήξη έχει φθάσει και στους καταναλωτές εξαιτίας  ελλείψεων  αρκετών  κωδικών , οι  οποίοι  στρέφονται προς τις ανταγωνίστριες εταιρείες ΝΙΚΑΣ και Υφαντή αλά και τις μικρότερες εταιρείες του κλάδου οι οποίες διαπιστώνουν οριακή αύξηση των πωλήσεων.
Η Creta Farms καταναλώνει με γρήγορους ρυθμούς τα αποθέματά της σε πρώτη ύλη κρέατος ( χοιρινού και γαλοπούλας) με συνέπεια η υπάρχουσα δυναμικότητας της εταιρείας να έχει υποχωρήσει στους 500 τόνους έναντι 1.300 τόνων που ήταν πριν ξεσπάσει ο εμφύλιος μεταξύ των δύο  αδελφών.
Ανάμεσα στα στοιχεία που ανησυχούν ακόμη περισσότερο είναι ότι έχει μειωθεί και η παραγωγή της εταιρείας κατά 50%.
Έγκυρες πηγές λένε ότι τον Ιούλιο τα προβλήματα θα γίνουν πιο εμφανή στην αγορά και η ευρεία ποικιλία  που διαθέτει η κρητική  εταιρεία σε κωδικούς προϊόντων  θα είναι μικρότερη στα ψυγεία των σουπερ μάρκετ, δίνοντας χώρο στον  ανταγωνισμό που καραδοκεί.
Η πρώτη εταιρεία στον κλάδο των αλλαντικών Creta  Farms  πληρώνει υψηλό τίμημα  την  διαμάχη των δύο αδελφών η οποία  σιγά - σιγά  χάνει μερίδια αγοράς.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το  κλίμα ανησυχίας επικρατεί στους  850 εργαζόμενους που βλέπουν ότι διευρύνεται ο χρόνος αποπληρωμής της μισθοδοσίας που πλέον έχει ξεπεράσει τους δύο μήνες ενώ  πριν  σύγκρουση τω δύο αδερφών οι καθυστερήσεις δεν ξεπερνούσαν τον 1 μήνα

Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης