Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προδρόμου για Αμμόχωστο: Πρόκληση από τις κατοχικές αρχές – Θέλουν να υφαρπάξουν περιουσίες

tags :
Προδρόμου για Αμμόχωστο: Πρόκληση από τις κατοχικές αρχές – Θέλουν να υφαρπάξουν περιουσίες
Η παρέμβαση σχετίζεται και με τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στη θάλασσα της Κύπρου είπε ο κ.Προδρόμου
Για «πρόκληση από τις κατοχικές αρχές» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδόμου αναφερόμενος στην απόφαση του ψευδοκράτους της Κύπρου να «ανοίξουν» την Αμμόχωστο προκειμένου να κάνουν  «επιστημονική καταγραφή» των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και μη.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Προδρόμου υποστήριξε ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε πρόταση από την ελληνοκυπριακή πλευρά για να διοριστεί μια επιτροπή ειδικών, μία ανεξάρτητη επιτροπή που θα εκτιμούσε τις ανάγκες για αναστήλωση, την προετοιμασία της πόλης ενόψει της ενδεχόμενης επιστροφής των κατοίκων της.
Ωστόσο, αναφερόμενος στην απόφαση του ψευδοκράτους, ο κ.Προδρόμου τόνισε ότι «η πρόθεση αυτή που εκφράζει το κατοχικό καθεστώς σήμερα, είναι για να βρεθεί ένας τρόπος να υφαρπάξουν περιουσίες από τους νόμιμους κατόχους».
«Οπωσδήποτε αυτή η παρέμβαση πρέπει να σχετίζεται με τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στη θάλασσα της Κύπρου.
Παρακολουθούμε ψύχραιμα τις εξελίξεις και αναλόγως θα προβούμε στις δέουσες ενέργειες» τόνισε ο  κ.Προδρόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης