Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Xωρίς... ιδιοκτήτη κινδυνεύει να μείνει το γήπεδο Καραΐσκάκη - Έως 16 Ιουνίου 2019 οι προσφορές

tags :
Xωρίς... ιδιοκτήτη κινδυνεύει να μείνει το γήπεδο Καραΐσκάκη - Έως 16 Ιουνίου 2019 οι προσφορές
Η κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί για τις 19 Ιουνίου
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να καταστεί άγονος ο διαγωνισμός για το γήπεδο Καραΐσκάκη, το οποίο βγάζουν στο σφυρί οι πιστώτριες τράπεζες.
Να σημειωθεί ότι το γήπεδο του λαοφιλέστερου συλλόγου της χώρας βγαίνει σε πλειστηριασμό λόγω δανείου ύψους 40 εκατ. Ευρώ.
Πρόκειται για μια μη εξυπηρετούμενη οφειλή επί σειρά ετών, απόρροια της «κόντρας» μεταξύ του νυν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Β. Μαρινάκη και του πρώην, κ. Σ. Κοκκάλη.
Υπενθυμίζεται ότι από τα 40 εκατ. ευρώ του δανεισμού, 13 εκατ. ευρώ οφείλονται στην Alpha Bank, από 10 εκατ. ευρώ σε Εθνική Τράπεζα και Eurobank, 4 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και 3 εκατ. ευρώ στην Attica Bank.
Η κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί για τις 19 Ιουνίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ε. Μαρινάκης δεν προτίθεται να διεκδικήσει το γήπεδο, ενώ φέρεται δυσαρεστημένος από την εξέλιξη αυτή.
Ο ίδιος το 2015, είχε υποβάλλει πρόταση στις τράπεζες, προκειμένου να αποκτήσει η ίδια η ΠΑΕ Ολυμπιακός την πλειοψηφία των μετοχών της ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ, προκειμένου να αναλάβει η ίδια η ΠΑΕ την εξυπηρέτηση του δανείου.
Ωστόσο, το σενάριο αυτό δεν υλοποιήθηκε λόγω της εμπλοκής με το ποσοστό του κ. Λαυρεντιάδη.
Τον περασμένο Οκτώβριο ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ. Κόκκαλης, με ανακοίνωση του υποστήριξε ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του από το 2010 κι ως εκ τούτου δεν έχει από τότε καμία εμπλοκή, ούτε με την ΠΑΕ, ούτε με το γήπεδο και πως η διαδικασία της παραχώρησης δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω διαπραγματεύσεων του Β. Μαρινάκη με τις τράπεζες.
Με διαφορά μερικών ωρών, η ΠΑΕ τοποθετήθηκε επί του θέματος με ανακοίνωσή της στην οποία υποστηρίζει ότι η διαδικασία έχει "κολλήσει" "λόγω μη εκπλήρωσης των προϋποθέσεων για τη μεταβίβαση και την ύπαρξη νομικών επιπλοκών, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, του υπολοίπου 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ, το οποίο ο κ. Κόκκαλης είχε μεταβιβάσει σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη".

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης