Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τον εμπλουτισμό ουρανίου στο ανώτατο επίπεδο ανακοίνωσε το Ιράν ως απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ

Reuters: Τον εμπλουτισμό ουρανίου στο ανώτατο επίπεδο ανακοίνωσε το Ιράν ως απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ
Το Ιράν είχε προειδοποιήσεις τις χώρες της ΕΕ οτι θα ξεκινήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου εάν οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν εμποδίσουν τις Αμερικανικές κυρώσεις 
Τον εμπλουρισμό ουρανίου στο ανώτατο επίπεδο ξεκινά το Ιράν τον Ιουλίο μη δίνοντας άλλο χρόνο στις ευρωπαικές χώρες που εμπλέκονται στη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, να εμποδίσουν αυτήν του την πρόθεση μετά τις αμερικανικές κυρώσεις.
Όπως δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters, η Τεχεράνη σταμάτησε να συμορφώνεται το Μαίο με τις δεσμεύσεις που προέβλεπε η συμφωνία για τα πυρηνικά του 2015 μετά την μονομερή αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη συμφωνία και την επανεισαγωγή των κυρώσεων στην Τεχεράνη.
Το Ιράν είχε προειδοποιήσεις τις χωρες της ΕΕ από τον Μάιο ότι θα ξεκινήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου στο υψηλότερο επίπεδο εάν οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν εμποδίσουν τις Αμερικανικές κυρώσεις εντός 60 ημερών.
Η προθεσμία λήγει την 8η Ιουλίου.
Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Behrouz Kamalvandi, ανέφερε, οτι "η προθεσμία που είχε θέσει τοπ Ιράν λήγει και η συμφωνία για τα πυρηνικά δεν μπορεί να επεκταθεί πλέον αυτής της ημερομηνίας".

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης