Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΛΘ: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο κ. Franco Νicola Cupolo

tags :
ΟΛΘ: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο κ. Franco Νicola Cupolo
Τον ορισμό του κ. Franco Νicola Cupolo ως εκτελεστικού διευθυντή ανακοίνωσε ο ΟΛΘ
Τον ορισμό του κ. Franco Νicola Cupolo ως εκτελεστικού διευθυντή, με ανάθεση καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου, ανακοίνωσε σήμερα (19/6/2019) ο ΟΛΘ.
Ειδικότερα, η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» ανακοινώνει τον ορισμό από 19.06.2019, του κ. Franco Νicola Cupolo ως Εκτελεστικού Διευθυντή, με ανάθεση καθηκόντων Διευθύνοντος Συμβούλου.
Ο κ. Σωτήριος Θεοφάνης διατηρεί την ιδιότητα του Προέδρου, ως εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ακολούθως, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας με τον Γενικό Επιχειρησιακό Διευθυντή και Διευθυντή του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, κ. Marc Riondel, στις 30.06.2019.
Ο κ. Cupolo είναι Ιταλός τεχνοκράτης με εμπειρία άνω των 20 ετών στη λιμενική βιομηχανία.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Cupolo περιέγραψε ως τις τρεις αρχές της διοίκησής του την ασφάλεια, την αλήθεια/διαφάνεια και την ομαδικότητα.
Ο κ. Cupolo, που έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος της Contship Italia Group, έχει εργαστεί επί περισσότερες από δύο δεκαετίες στους κλάδους της ναυτιλίας και των logistics, τόσο εντός της Ιταλίας όσο και στο εξωτερικό, σε εταιρείες-κολοσσούς όπως οι Maersk Line, Maersk Logistics και APM Terminals.
Στον ΟΛΘ θα κληθεί στην ουσία να συντονίζει την ομαλή καθημερινή λειτουργία του λιμανιού, ενώ ο κ.Θεοφάνης θα διατηρήσει τα καθήκοντα της χάραξης στρατηγικής και της ανάπτυξης των διεθνών επαφών και συμμαχιών του λιμένος (πχ, στα Βαλκάνια) και των σχέσεων marketing.
«Οταν ξεκινήσαμε στο λιμάνι (σ.σ. η κοινοπραξία που απέκτησε το 67% του ΟΛΘ), ανέλαβα και τους δύο ρόλους, του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου γιατί υπήρχε ανάγκη ενιαιότητας της διοίκησης.
Τώρα ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουμε τους στρατηγικούς στόχους της ανάπτυξης από τον στόχο της καθημερινής αναβαθμισμένης λειτουργία του λιμανιού», σημείωσε ο κ. Θεοφάνης, ο οποίος γνωστοποίησε ακόμη ότι «στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της διοικητικής ομάδας, αποχωρεί στο τέλος του μήνα κι ο γενικός επιχειρησιακός διευθυντής και διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), Marc Riondel».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης