Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Γερμανία και Γαλλία αναλαμβάνουν ρόλο για εκτόνωση τις έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Reuters: Γερμανία και Γαλλία αναλαμβάνουν ρόλο για εκτόνωση τις έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Στόχος μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για εκτόνωση της έντασης
Να εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε να κατευναστεί η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν αποφάσισαν Γαλλία και Γερμανία την ώρα που η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε εμπλουτισμό ουρανίου εγκαταλείποντας ουσιαστικά τις δεσμεύσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
"Αν και ο χρόνος εξαντλείται οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας αποφάσισαν να αναλάβουν δράση" σχολιάζει το Reuters λέγοντας ότι "ο κίνδυνος πολέμου ωστόσο παραμένει ορατός".
"Στόχος μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για εκτόνωση της έντασης" δήλωσε ο γάλλος ΥΠΕΞ Jean-Yves Le Drian μετά από υπουργικό συμβούλιο στο Παρίσι εκτιμώντας ότι "υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος και ελπίζουμε όλες οι πλευρές να δείξουν μεγαλύτερη συγκράτηση".
Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία είναι οι γνωστές "E3", οι τρείς ευρωπαϊκές χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν το 2015, από την οποία αποχώρησαν πρόσφατα οι ΗΠΑ επιβάλλοντας νέες οικονομικές κυρώσεις στην Τεχεράνη.
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Heiko Maas τόνισε πως "πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Ήμουν στην Τεχεράνη για συνομιλίες και είμαι και σε επικοινωνούμε τους αμερικανούς ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης