Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τελικώς το 9,75% της Πειραιώς είναι ακριβό σε σχέση με της UBI Banca, της Unicredit και της BBVA;

tags :
Τελικώς το 9,75% της Πειραιώς είναι ακριβό σε σχέση με της UBI Banca, της Unicredit και της BBVA;
Το επιτόκιο της Πειραιώς στο ομολογιακό Tier II ήταν υψηλότερο ακόμη και από εκείνο του αντίστοιχου της Bank of India
«Ακριβό» ήταν τελικά το επιτόκιο βάσει του οποίου δανείστηκε μέσω ομολογιακού Tier II η τράπεζα Πειραιώς, αν συγκριθεί με το επιτόκιο που επέτυχαν στο κοντινό παρελθόν, όχι μόνο ευρωπαϊκές τράπεζες αλλά ακόμη και η State Bank of India.
Αντικειμενικά, το επιτόκιο κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα και θεωρείται ακριβό, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόσφατα η ιταλική UBI Banca  δανείστηκε 500 εκατ. ευρώ μέσω ομολογιακού Tier II με επιτόκιο 5,75%.
Επίσης, σε ομολογιακό Tier II το οποίο εκδόθηκε τους πρώτους μήνες του 2019 από τη Unicredit το επιτόκιο ανήλθε στο 4,875% για 1 δισ. ευρώ, ενώ σε προηγούμενη έκδοση στην καρδιά της κρίσης, η Unicredit δανείστηκε σε δολάρια με επιτόκιο 7,296%, σημαντικά χαμηλότερο από εκείνο της Πειραιώς.
Επίσης, στις αρχές του έτους, η BBVA δανείστηκε 750 εκατ. ευρώ μέσω ομολόγου Tier II, με επιτόκιο 245 μονάδες βάσης υψηλότερα από το μέσο κόστος swap, ήτοι περίπου στο 3%.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και μια άλλη περίπτωση όμως, αυτή της Bank of India, η οποία πρόσφατα άντλησε 2,9 δισ. ρουπίες, με επιτόκιο… 8,90%!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης