Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παρελθόν για τη Eurobank ο επικεφαλής του Private Banking Δημοσθένης Αρχοντίδης

tags :
Παρελθόν για τη Eurobank ο επικεφαλής του Private Banking Δημοσθένης Αρχοντίδης
Οι λόγοι αποχώρησης του κ. Αρχοντίδη, το παρασκήνιο και οι φήμες για την Aegean Baltic Bank
Παρελθόν αποτελεί για τη Eurobank ο επικεφαλής του Private Banking της τράπεζας κ. Δημοσθένης Αρχοντίδης. 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Αρχοντίδης αποχώρησε την προηγούμενη Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 έχοντας δηλώσει δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι η εξέλιξή του δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες του αλλά και το έργο που ο ίδιος θεωρεί ότι έχει προσφέρει στην τράπεζα.
Μάλιστα φέρεται πριν την αποχώρησή του να ήλθε σε αντιπαράθεση με τον επικεφαλής του ομίλου κ. Φωκίωνα Καραβία εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια ακόμα και την πολιτική αμοιβών των στελεχών του επιπέδου του υπονοώντας ότι υφίσταται άνιση μεταχείριση.
Ωστόσο καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι ο Καραβίας του έκανε μια δελεαστική πρόταση την οποία ο ίδιος δεν αποδέχθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αρχοντίδης εντάσσεται σε μια ομάδα στελεχών που είχε μακροχρόνια παρουσία στη Eurobank όπως συμβαίνει με τους κ.κ. Καραβία και Βασιλείου οι οποίοι ανελίχθηκαν στις υψηλότερες δομές της διοικητικής ιεραρχίας της τράπεζας.
Την τελευταία περίοδο φαίνεται να πιέστηκε από το γεγονός ότι η συγχώνευση με τη Grivalia περιόριζε το ρόλο του στην τράπεζα δεδομένου ότι κατείχε και την θέση του Επικεφαλής της Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας Ομίλου της Eurobank Ergasias.
Επισημαίνεται ότι ο κ. Αρχοντίδης  ήταν μέλος της Διοικητικής Επιτροπής, της Επιτροπής Διαχείρισης Ενεργητικού – Παθητικού του Ομίλου (G-ALCO) και της Εκτελεστικής Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνω.
Επίσης ήταν Πρόεδρος στο ΔΣ της Eurobank Υπηρεσίες Ακινήτων και μέλος ΔΣ των εταιριών Eurobank Private Bank Luxembourg SA, Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ, ERB Hellas PLC και  ERB Hellas (Cayman Islands) Ltd.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αρχοντίδης βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάληψη θέσης ευθύνης στην Aegean Baltic Bank χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από την τράπεζα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης