Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Ο Ekrem Imamoglu δεν μπορεί να γίνει δήμαρχος αν καταδικαστεί για προσβολή ενός κυβερνήτη

tags :
Erdogan: Ο Ekrem Imamoglu δεν μπορεί να γίνει δήμαρχος αν καταδικαστεί για προσβολή ενός κυβερνήτη
Συνεχίζει τις πιέσεις ο Erdogan στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης. 
Την ίδια ώρα, νέα δημοσκόπηση δίνει στον Imamoglu 54% έναντι 45% του Yildirim
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan εντείνει τις πιέσεις στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, προειδοποιώντας ότι μπορεί να του απαγορευτεί να αναλάβει καθήκοντα αν κριθεί ένοχος για προσβολή του κυβερνήτη μιας επαρχίας.
Ο Ekrem Imamoglu του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος κέρδισε, με μικρή διαφορά, τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου. 
Ωστόσο, μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου Erdogan η εκλογική επιτροπή ακύρωσε το αποτέλεσμα και διέταξε την επανάληψη της ψηφοφορίας για τις 23 Ιουνίου.
Η απώλεια της Κωνσταντινούπολης ήταν μια από τις χειρότερες ήττες για τον Erdogan από το 2002. 
Το AKP σε αυτές τις εκλογές έχασε και την Άγκυρα.
Τις τελευταίες εβδομάδας ο Erdogan δεν είχε εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία. 
Όμως χθες κατηγόρησε τον Imamoglu ότι συνεργάζεται με το δίκτυο του Fethullah Gulen, του ιεροκήρυκα που κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ως εγκέφαλος του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.
Σήμερα, ο πρόεδρος απείλησε ότι ο Imamoglu θα υποστεί τις συνέπειες επειδή φέρεται να προσέβαλε τον κυβερνήτη της Ordu, στη Μαύρη Θάλασσα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του. Μιλώντας σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, ο Erdogan προανήγγειλε ότι ο κυβερνήτης Seddar Yavuz θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
"Δεν μπορώ τώρα να σας πω τι απόφαση θα βγάλουν οι δικαστές. Αλλά η απόφαση των δικαστών θα μπορούσε να μπλοκάρει τον δρόμο" του Imamoglu σε αυτές τις εκλογές, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Imamoglu ενεπλάκη σε μια διαμάχη στο αεροδρόμιο της Ordu, αφού του απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσει την αίθουσα των VIP. Υποστηρικτές του AKP λένε ότι στην έντονη λογομαχία του με αξιωματούχους του αεροδρομίου αποκάλεσε τον Yavuz "σκύλο". Ο ίδιος το διαψεύδει, λέγοντας ότι χρησιμοποιήσε μια άλλη λέξη, που ακούγεται παρόμοια.
Προηγουμένως, ο Erdogan είχε πει ότι ο Imamoglu δεν μπορεί να υπηρετήσει ως δήμαρχος παρά μόνο αν ζητήσει συγγνώμη για την προσβολή. Ωστόσο ο ηγέτης του CHP Kemal Kilicdaroglu  απέρριψε αυτήν την πρόταση, τονίζοντας ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης εκλέγεται από τον λαό, δεν διορίζεται από το Erdogan. 
Με 54% προηγείται ο Imamoglu έναντι 45% του Yildirim τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές της Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ του ποσοστού του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τον δήμο Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoglu και του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Binali Yildirim, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Konda, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές.
Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, το ποσοστό που προβλέπεται για τον Ekrem Imamoglu είναι 54% και για τον Binali Yildirim 45%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης