Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πιέζεται η ΔΕΗ αντιδρά ανοδικά η αγορά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πιέζεται η ΔΕΗ αντιδρά ανοδικά η αγορά
ΑΓΟΡΑ: Προσπαθεί να αντιδράσει μετά το χθεσινό κλείσιμο των αγορών στις ΗΠΑ αλλά και λόγω των νέων ιστορικών χαμηλών των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Ήπια ανοδικό το άνοιγμα αλλά η ΔΕΗ καταγράφει μεγάλες απώλειες.

ΔΕΗ: Βυθίζεται στο σκοτάδι. Νέες μεγάλες ζημιές άνω των 250 εκατ. ευρώ γράφει η Καθημερινή πως θα εμφανίσει στο πρώτο τρίμηνο. Θα υπάρξει θέμα στα δάνεια και θυμίζουμε πως οι τράπεζες δεν έχουν πάρει προβλέψεις για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει.

Η μετοχή άνοιξε με μεγάλες ζημιές άνω του 8% και με όγκο κοντά στις 300 χιλ. τεμάχια στα πρώτα πέντε λεπτά της συνεδρίασης. Βρίσκεται στα 1,92 ευρώ με αποτίμηση 449 εκατ. ευρώ.

ΟΛΠ: Παλεύει και πάλι τα 23 ευρώ και στο άνοιγμα με χαμηλό όγκο κινείται λίγο χαμηλότερα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η διοίκηση φέρνει αποτελέσματα. Όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια γίνονται μέσα σε λίγους μήνες. Υπέγραψε την πώληση της συμμετοχής στην Elpedison και θα λάβει 18,7 εκατ. ευρώ. Βρίσκεται στο σωστό δρόμο με τη νέα διοίκηση να δείχνει πως φέρνει αποτελέσματα.

Αυτό θέλουν οι επενδυτές και έχουν δείξει την εμπιστοσύνη τους στην εισηγμένη. Στα 1,8760 ευρώ με άνοδο 0,75% και χαμηλό όγκο λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Νέα άνοδος άνω του 10% στο ξεκίνημα και εδώ κάποιες εισηγμένες θα γράψουν υπεραξίες μετά από τις μεγάλες ζημιές που είχαν τα προηγούμενα χρόνια, και ανάλογα με το πότε έβαλαν τα χρήματά τους.

ΕΛΓΕΚΑ: Νέο limit up – Στο +10% η μετοχή με ανεκτέλεστο 15 χιλ. τεμάχια και όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Δεν έχουμε ακούσει να υπάρχει κάποιο νέο. Θετική η άνοδος αλλά λίγη προσοχή γιατί τα θεμελιώδη δεν είναι υποστηρικτικά.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Με όγκο 6 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 4,5% και βρίσκεται στα 1,9450 ευρώ. Ο κλάδος συνολικά έχει προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις εδώ και αρκετούς μήνες.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Με 4,4 χιλ. τεμάχια στο -8,33% και δεν υπάρχουν αγοραστές. Ο πωλητής στα 0,72 ευρώ και θέλει να δώσει 3 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ζωηρή ξεκίνησε σήμερα με άνοδο 1,81% και τιμή 2,25 ευρώ. Για να δούμε αν θα εξελιχθεί σε καλή μέρα για τους μετόχους.

NEWSPHONE: Πραγματικά σύνθετη η συναλλαγή που έχει ανακοινώσει με τους βασικούς μετόχους και οι απαντήσεις θα δοθούν στη γενική συνέλευση. Περιμένουμε νεότερα αφού δεν ξέρουμε ούτε πως θα διαμορφωθούν ποσοστά συμμετοχής στις θυγατρικές αν θα είναι το καράβι που θα πάρει ο βασικός μέτοχος αυτό που είχε πάρει πρόσφατα η εταιρεία κ.α.

ΑΔΜΗΕ: Υποχωρεί 1,46% και βρίσκεται στα 2,02 ευρώ με όγκο 11 χιλ. τεμάχια. Κάθε είδηση που βγαίνει για τη ΔΕΗ επιβεβαιώνει πως έφυγε ένα καλό asset από τον όμιλο. Όσοι αγοράζουν ΑΔΜΗΕ παίρνουν ένα καλό ενεργειακό κομμάτι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης