Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Ο Στουρνάρας δεν έπρεπε να αποδεχθεί τη θέση του διοικητή της ΤτΕ – Κανένα θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος: Ο Στουρνάρας δεν έπρεπε να αποδεχθεί τη θέση του διοικητή της ΤτΕ – Κανένα θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ
Η μείωση των φόρων πρέπει να είναι στοχευμένη και ταυτόχρονα να υπάρχει αναπτυξιακό σχέδιο είπε ο κ.Τσακαλώτος
Την θέση πως ο Γ. Στουρνάρας δεν έπρεπε να είχε αποδεχθεί τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας από τη στιγμή που είχε υπηρετήσει ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Τσακαλώτος υποστήριξε πως «η Τράπεζα της Ελλάδας πρέπει να είναι αμερόληπτη».
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστηρίζουν οι Klaus Regling του ESM και Γ. Στουρνάρας περί δημοσιονομικού κενού εξαιτίας των μέτρων ελάφρυνσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο κ.Τσακαλώτος είπε πως και οι δύο είχαν κάνει τα προηγούμενα χρόνια αντίστοιχες προβλέψεις χωρίς όμως στο τέλος να επιβεβαιωθούν.
Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ.Τσακαλώτος είπε πως «η μείωση των φόρων πρέπει να είναι στοχευμένη και να τρέχει παράλληλα με την ύπαρξη ενός αναπτυξιακού σχεδίου» ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ πως το οικονομικό της πρόγραμμα οδηγεί σε ελάφρυνση κάποιους λίγους και σε περαιτέρω λιτότητα για τους υπόλοιπους.
Όσον αφορά τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων ο κ.Τσακαλώτος τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης αρκεί όπως είπε να υπάρχει σχέδιο.
«Πρέπει να υπάρχει στο θέμα αυτό εθνική συναίνεση αρκεί η μείωση των στόχων των πλεονασμάτων να μην σημαίνει ταυτόχρονα μείωση των πόρων για την Παιδεία, την Υγεία και την Αναπτυξιακή στρατηγική» τόνισε ο κ.Τσακαλώτος, ο οποίος σχετικά με την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την φορολόγηση της μεσαίας τάξης απάντησε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση των μεσαίων στρωμάτων έγινε την περίοδο 2010-2014 και ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια σταθεροποίηση αυτών των βαρών.
Ο κ.Τσακαλώτος είπε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να επικοινωνήσει σωστά στην κοινή γνώμη τα όσα έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας της, υπεραμύνθηκε της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015, τονίζοντας ότι «η Αριστερά δεν είναι μόνο για τα εύκολα» και εξέφρασε την θέση ότι ενόψει των εθνικών εκλογών ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη για τη νίκη».
«Ετοιμάζομαι να δώσω τη μάχη για τη νίκη» είπε ο κ.Τσακαλώτος υποστηρίζοντας πως αυτό που θέλει για τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα είναι «να είναι ένα αριστερό κόμμα που θα έχει έναν έντιμο διάλογο με τη Σοσιαλδημοκρατία».
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ήττας στις εθνικές εκλογές ο κ.Τσακαλώτος απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά.
«Δεν νομίζω να τεθεί θέμα ηγεσίας.
Ακόμα όμως και αν τεθεί, θα είμαι εναντίον.
Ο Αλέξης από το 2012 έχει μόνο νίκες και αυξήσεις ποσοστών.
Και να έχει μια ήττα που δεν το νομίζω, δεν θα μπει θέμα ηγεσίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι για πολλά ακόμα χρόνια στην ηγεσία.
Και όταν φτάσει η ώρα αυτή πρέπει να υπάρξει ένα πρόσωπο από τη νέα γενιά» είπε ο κ.Τσακαλώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης