Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Στην Κυπριακή ΑΟΖ κατευθύνεται και το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz

Τουρκία: Στην Κυπριακή ΑΟΖ κατευθύνεται και το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz
Η τελετή αποχώρησης του «Yavuz» έγινε παρουσία του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Fatih Donmez και μεταδόθηκε ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση
Την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν σήμερα (20/6) στη Σύνοδο Κορυφής τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, η Τουρκία στέλνει στην Κυπριακή ΑΟΖ και το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο "Yavuz".
Η τελετή αποχώρησης του «Yavuz», του δεύτερου γεωτρύπανου έγινε παρουσία του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Fatih Donmez και μεταδόθηκε ζωντανά στις 12:00 τομεσημέρι, από την τουρκική τηλεόραση.
Στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται ήδη το πλοίο Fatih που φερεται να έχει ξεκινήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, κίνηση που εντάσσεται απόλυτα στο σχεδιασμό της Άγκυρας, όπως τον αποκάλυψε χθες 19/6 ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, M.Cavusoglu, ο οποίος είπε πως "για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό θα πρέπει να διαμοιραστούν οι φυσικοί πόροι της ανατολικής Μεσογείου".
Το Yavuz αναμένεται να προχωρήσει σε γεώτρηση στις αρχές Ιουλίου, σε περιοχή που έχει αδειοδοτήσει το ψευδοκράτος.
Σε μήνυμά του χθες (19/6) στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε ότι «το Yavuz είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο έθνος μας τους υπόγειους πόρους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης