Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Τουρκία καταπατά την ΑΟΖ της Κύπρου – Να δοθεί συνολική ευρωπαϊκή απάντηση

tags :
Μητσοτάκης: Η Τουρκία καταπατά την ΑΟΖ της Κύπρου – Να δοθεί συνολική ευρωπαϊκή απάντηση
Ο Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Weber για την προεδρεία της Κομισιόν
Να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της Τουρκίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την είσοδό του στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Όπως ανέφερε, στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία παραβιάζει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα που συνδέονται με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αυτές οι προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αν συνεχιστούν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι η ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια.
Καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, οι Έλληνες πολίτες είναι έτοιμοι για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία κυβέρνηση που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφορικά, με την υποψηφιότητα M. Weber, ο Μητσοτάκης επανέλαβε ότι τον στηρίζει για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  
Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Έχουμε καταστήσει σαφές ότι επιδιώκουμε να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο κ. Weber, τον οποίον στήριξα προσωπικά, επελέγη από το Ευρωπαϊκο Λαϊκό Κόμμα, μέσα από ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο, και εναπόκειται στο ΕΛΚ να καθορίσει ποιος θα είναι ο υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Merkel και Weber στις Βρυξέλλες

Διαδοχικές συναντήσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel και με τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη προεδρία της Κομισιόν, Manfred Weber θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα συμμετάσχει στην προσύνοδο του ΕΛΚ ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Ο κ.Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στις 14:30 (ώρα Ελλάδος) με την καγκελάριο Merkel και στις 15:00 (ώρα Ελλαδος) με τον Manfred Weber.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να θέσει επί τάπητος το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και θα επαναλάβει τη θέση του ότι σε περίπτωση που η Τουρκία εξακολουθεί να κλιμακώνει τις προκλητικές της ενέργειες, η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις.
Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης εκτιμάται ότι θα επισημάνει ότι το ζήτημα των προκλήσεων της Τουρκίας δεν αφορά μόνο την Κύπρο, αλλά όλη την Ευρώπη καθώς μείζον ζήτημα για την ΕΕ είναι να επεκτείνει τη διείσδυση των ενεργειακών πηγών της και στην ανατολική Μεσόγειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης