Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ.Βρετανία: Τον αντίπαλο του για την πρωθυπουργία μαθαίνει σήμερα 20/6 ο Johnson

tags :
Μ.Βρετανία: Τον αντίπαλο του για την πρωθυπουργία μαθαίνει σήμερα 20/6 ο Johnson
Παραμένει το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει το τιμόνι των Συντηρητικών και της Μ. Βρετανίας
Τον αντίπαλο του για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και για την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας θα μάθει ο Boris Johnson, ο οποίος εξακολουθεί να προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί για να διαδεχθεί την Theresa May.
Σήμερα Πέμπτη 20/6 θα διεξαχθούν δύο ακόμα ψηφοφορίες, οι οποίες θα δείξουν ποιοι θα είναι οι φιναλίστ που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους  έως τα τέλη Ιουλίου, όταν και αναμένεται να οριστεί ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών και πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.
Απόλυτο φαβορί παραμένει ο Boris Johnson, ο οποίος και στις τρεις ψηφοφορίες που έχουν διεξαχθεί, έχει βγει πρώτος και με διαφορά.
Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία της 13ης Ιουνίου έλαβε 114 από τις 313 συνολικά ψήφους, στη δεύτερη ψηφοφορία της 18ης Ιουνίου έλαβε 126 ψήφους και στην χθεσινή ψηφοφορία της 19ης Ιουνίου έλαβε 143 ψήφους.
Απέναντι του θα βρει έναν εκ των Jeremy Hunt (υπουργός Εξωτερικών έλαβε 54 ψήφους στην χθεσινή ψηφοφορία), Michael Gove (υπουργός Περιβάλλοντος έλαβε 51 ψήφους στην χθεσινή ψηφοφορία ) και Sajid Javid (υπουργός Εσωτερικών, έλαβε 38 ψήφους στην χθεσινή ψηφοφορία).
Στις σημερινές ψηφοφορίες μένουν εκτός αυτοί που κάθε φορά θα λάβουν τις λιγότερες ψήφους έως ότου απομείνουν οι δύο φιναλίστ.
Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στα τέλη Ιουλίου, τα 160.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος θα κληθούν να ψηφίσουν ποιον από αυτούς τους δύο θέλουν να αναλάβει τα ηνία του κόμματος τους και την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας.
Πάντως οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν 89% πιθανότητα στον Boris Johnson να είναι ο επόμενος αρχηγός των Συντηρητικών και πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.
Σημειώνεται πως ο Johnson έχει δεσμευτεί ότι έως τις 31 Οκτωβρίου θα έχει βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ είτε καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ είτε όχι, την ώρα πάντως που η ΕΕ διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας που είχε συνάψει με την Theresa May όσον αφορά το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης