Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Περισσότερο επιφυλακτικός παρά αισιόδοξος για μια συμφωνία για τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ

tags :
Tusk: Περισσότερο επιφυλακτικός παρά αισιόδοξος για μια συμφωνία για τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ
Σήμερα είμαι περισσότερο επιφυλακτικός παρά αισιόδοξος, δήλωσε ο Donald Tusk για τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας επί των κορυφαίων θέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη Σύνοδο Κορυφής
«Περισσότερο επιφυλακτικός παρά αισιόδοξος», για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας επί των κορυφαίων θέσεων εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη Σύνοδο Κορυφής, εμφανίστηκε σήμερα (20/6/2019) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Ο Tusk έκανε το εν λόγω σχόλιο μετά από συζήτηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, και τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, πριν από την επίσημη έναρξη των συνομιλιών.
«Χθες ήμουν επιφυλακτικά αισιόδοξος.
Σήμερα είμαι περισσότερο επιφυλακτικός παρά αισιόδοξος», έγραψε στο «Twitter» ο Tusk.


Στην επίσημη επιστολή πρόσκλησης για το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (20-21 Ιουνίου 2019), που ο Tusk απέστειλε χθες προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε πως ήταν «επιφυλακτικά αισιόδοξος» για μια συμφωνία.
Όπως ανέφερε ο Tusk στην επιστολή του, «υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, διαφορετικά συμφέροντα, αλλά και κοινή βούληση να οριστικοποιηθεί αυτή η διαδικασία πριν από την πρώτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
«Παραμένω επιφυλακτικά αισιόδοξος, καθώς εκείνοι με τους οποίους μίλησα εξέφρασαν την αποφασιστικότητα να αποφασίσουν σύντομα.
Ελπίζω να το καταφέρουμε την Πέμπτη», προσέθετε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης