Δημοσκοπήσεις Pulse - Opinion Poll - Alco: Αυτοδυναμία της ΝΔ με 152 έως 161 έδρες, προηγείται από 8% έως 12% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκοπήσεις Pulse - Opinion Poll - Alco: Αυτοδυναμία της ΝΔ με 152 έως 161 έδρες, προηγείται από 8% έως 12% του ΣΥΡΙΖΑ
Από 152 έως 161 έδρες εμφανίζεται ικανή να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία - Παράγοντας κλειδί η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου
Βέβαιη θεωρείται η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία, βάσει τριών νέων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκαν σήμερα 20 Ιουνίου 2019, καθώς εμφανίζεται ικανή να κατακτήσει από 152 έως και  161 έδρες.
Παράγοντας που θα καθορίσει το σύνολο των εδρών που θα κερδίσει η ΝΔ είναι το κατά πόσον θα κατορθώσει να εισέλθει στο Κοινοβούλιο η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου ή όχι, ενώ σταθερά στο 3,5% εμφανίζεται να διατηρείται η δύναμη για το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη.
Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 4,5% και το Κίνημα Αλλαγής στο 7%.
Σαφώς τα πλέον εντυπωσιακά αποτελέσματα για τη Νέα Δημοκρατία δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open, καθώς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κατάκτησης ακόμη και 161 εδρών!.

Alco: Προβάδισμα 9,2 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερό και ισχυρό προβάδισμα 9,2 μονάδων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 32,4%, έναντι 23,2% που έχει η κυβερνητική παράταξη.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Χρυσή Αυγή με 3,8%, ενώ στη Βουλή μπαίνουν, με ποσοστό 3,5%, τόσο το Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη όσο και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που «πιάνει» το... μαγικό όριο εισόδου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς μετρήθηκε στο 3% -ήτοι, σχηματίζεται επτακομματική Βουλή.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η ΝΔ «πιάνει» ποσοστό 29,8% και προηγείται με διαφορά 8,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, που ακολουθεί με 21,3%.
Το ΚΙΝΑΛ είναι και πάλι τρίτο με 6%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 4,4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5, το Μέρα 25 με 3,2%, ενώ η Ελληνική Λύση μένει «εκτός νυμφώνος», καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 2,7%.

Αναφορικά με την εκτίμηση για την κατανομή των εδρών, η Νέα Δημοκρατία υπολογίζεται ότι θα αριθμεί από 149 έως 161 στη νέα Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί μεταξύ 71 και 81, το Κίνημα Αλλαγής από 18 έως 22, το ΚΚΕ από 12 έως 16, η ΧΑ από 10 έως 15, το Μέρα 25 από 0 έως 12 και η Ελληνική Λύση από 0 έως 10.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη δύναμη με προβάδισμα οκτώ μονάδων και αυτοδυναμία τουλάχιστον δύο εδρών αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία στην νεότερη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ενώ απέχουμε λιγότερο από τρεις εβδομάδες από τις βουλευτικές εκλογές.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει το 35%, βελτιώνοντας το ποσοστό της κατά μισή μονάδα σε σχέση με την μέτρηση που έγινε στα μέσα Ιουνίου.
Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27%, έχοντας ενισχύσει την θέση του κατά μία μονάδα και συνεπώς μειώνοντας ελαφρά την διαφορά που τον χωρίζει από την Πειραιώς.
Στην τρίτη θέση σταθεροποιείται το Κίνημα Αλλαγής, που παραμένει στο 7%, ενώ τέταρτο κατατάσσεται το επίσης στάσιμο Κομμουνιστικό Κόμμα με 5,5%.
Η Χρυσή Αυγή διολισθαίνει κατά μισή μονάδα στο 4,5%.
Τον κύκλο των διαφαινόμενων κοινοβουλευτικών δυνάμεων ολοκληρώνουν η ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη – που μετράται σταθερά στο 3,5% – και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που βρίσκεται στο 3%, όριο εισόδου στην Βουλή.
Σε περίπτωση που η Ελληνική Λύση δεν καταφέρει να μπει στην Βουλή η δημοσκόπηση υπολογίζει πως η ΝΔ θα αποσπάσει 156 έδρες, έχοντας καθαρή αυτοδυναμία.
Εάν το κόμμα Βελόπουλου εξασφαλίσει θέση στην νέα Βουλή η πλειοψηφία της ΝΔ περιορίζεται στις 152 έδρες.
Η ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ είναι το δημοφιλέστερο σενάριο ανάμεσα στους ψηφοφόρους, όμως σχεδόν οι μισοί πολίτες προκρίνουν κάποιον συνασπισμό παρατάξεων ως καταλληλότερη λύση για την χώρα.
Συγκεκριμένα, ένας στους τρεις τάχθηκε υπέρ της αυτοδυναμίας ΝΔ και το 12% στηρίζει αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ.
Το 15% προκρίνει κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την ΝΔ ενώ το ποσοστό που θέλει συνασπισμό με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 19%.
Τέλος, το 13% αναφέρει πως προτιμά μεγάλη συμμαχία που θα περιλαμβάνει τα δύο μεγάλα κόμματα και άλλες παρατάξεις.
Το πλεονέκτημα της Πειραιώς αποτυπώνεται πιο έντονα στην παράσταση νίκης, όπου η ΝΔ έχει προβάδισμα 53 μονάδων.
Ανεξαρτήτως πρόθεσης ψήφου, το 71% εκφράζει την πεποίθηση πως η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα επικρατήσει στις κάλπες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 18%.
Η «ψαλίδα» έχει διευρυνθεί κατά δύο μονάδες και έχει «σκαρφαλώσει» στο υψηλότερο σημείο της τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, όταν βρισκόταν στις 37 μονάδες.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαίρει της στήριξης του 36%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο 28%.
Παρά ταύτα, ο νυν πρωθυπουργός έχει ψαλιδίσει την διαφορά κατά δύο μονάδες τις τελευταίες περίπου δέκα ημέρες.
Η απάντηση «κανένας από τους δύο» στηρίζεται από σχεδόν έναν στους τρεις ερωτηθέντες.
Υπό την σκιά των συνεχιζόμενων προκλήσεων της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, η καθαρή πλειοψηφία εκτιμά πως η κυβέρνηση έπρεπε να έχει προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση των κομμάτων για τα ελληνοτουρκικά.
Με την πλειοψηφία ευθυγραμμίζονται και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 82% αναφέρει πως η κυβέρνηση έπρεπε «σίγουρα» ή έστω «μάλλον» να ενημερώσει την αντιπολίτευση.
Το 10% απαντά «σίγουρα» ή «μάλλον» όχι.
Η έρευνα διενεργήθηκε πανελλαδικά μεταξύ 18 και 19 Ιουνίου σε δείγμα 1.221 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.
Το περιθώριο λάθους είναι ±2,8 μονάδες.
Opinion Poll: Στις 12 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Κοντά στο 40% φαίνεται πως κινείται η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ φτάνει άνετα στην αυτοδυναμία αφήνοντας πίσω της ακόμα και 12 ποσοστιαίες μονάδες το ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Πρώτο Θέμα, η ΝΔ στην απλή πρόθεση ψήφου λαμβάνει 34,5% έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,1%, το ΚΚΕ με 3,8%, η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου με 3,2%, το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη με 3%, ενώ η Χρυσή Αυγή καταποντίζεται στο 1,8%.

Εάν δεν προσμετρηθούν τα λευκά, τα άκυρα και όσοι δηλώνουν αποχή, η ΝΔ φτάνει στο 36,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,5%, το ΚΙΝΑΛ στο 5,4%, το ΚΚΕ στο 4%, η Ελληνική Λύση στο 3,4%, το ΜεΡΑ25 στο 3,2% και η Χρυσή Αυγή στο 1,9%.

Με βάση την εκτίμηση ψήφου που κάνει στη συνέχεια η Opinion Poll, «μοιράζοντας» τους αναποφάσιστους με βάση την εκλογική τους συμπεριφορά στις ευρωεκλογές, η ΝΔ φτάνει στο 39,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 4,6%, ο κ. Βαρουφάκης στο 4,1%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,6%, ενώ η Χρυσή Αυγή στο 3,3%.
Από τα άλλα κόμματα το μόνο που δείχνει κάπως ικανό να προσεγγίσει το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που καταγράφεται στο 2,3%.

Βάσει της δημοσκόπησης, μεγάλες ανατροπές υπάρχουν στα μικρότερα κόμματα.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι αισθητά κάτω από την επίδοσή του στις 26 Μαΐου, το ΚΚΕ επιβεβαιώνει την τάση απωλειών, ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΜεΡΑ25 εμφανίζονται να μπαίνουν άνετα στη Βουλή.
Από εκεί και πέρα τόσο η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου όσο και Χρυσή Αυγή φέρονται να δίνουν μάχη για να μπουν στη Βουλή.
Όσον αφορά την παράσταση νίκης το 83,6% βλέπει νίκη της ΝΔ ενώ μόλις το 9,1% υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει τη διαφορά και να κερδίσει στις εθνικές εκλογές.
Πάντως το 49,1% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές σε αντίθεση με το 46,6% που τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Όσον αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο κ.Μητσοτάκης κινείται στο 36% έναντι 24,7% του κ.Τσίπρα με τον «κανένα από τους δύο» να προηγείται με 38,6%.
Ο βαθμός ικανοποίησης από την κυβερνητική πολιτική φτάνει στο 26,5%, ενώ ο αντίστοιχος για την παρουσία της ΝΔ στο 37,3%.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS