Τελευταία Νέα
Πολιτική

Από την κινδυνολογία στην Κυπριακή ΑΟΖ από την ΝΔ.... στην κινδυνολογία για το πρόγραμμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Από την κινδυνολογία στην Κυπριακή ΑΟΖ από την ΝΔ.... στην κινδυνολογία για το πρόγραμμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Εν αναμονή των ψηφοδελτίων Επικρατείας
Στον αστερισμό της κινδυνολογίας κινείται η πολιτική ζωή του τόπου.
Τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη ένα πιγκ πογκ από την κινδυνολογία στο θερμό επεισόδιο στην κινδυνολογία στο πόσο επικίνδυνο είναι για τη χώρα το πρόγραμμα της ΝΔ.
Σε αυτό το σκηνικό, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μπαίνουν στη μάχη για την 7η Ιουλίου με αιχμή τα οικονομικά τους προγράμματα.
Περικοπή δαπανών και συντάξεων κρύβει το πρόγραμμα της ΝΔ επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες επανέλαβε τους άξονες του κυβερνητικού του σχεδίου για λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις.
Με αιχμή την οικονομία λοιπόν, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην τελική ευθεία για τις κάλπες Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός αν και παραδέχτηκε λάθη και παραλείψεις υπογράμμισε ότι ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.
Ισχυρή εντολή ώστε η χώρα να μην μπει ξανά σε περιπέτειες ζήτησε από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ και οι δύο μονομάχοι έριξαν στο τραπέζι και νέα σποτ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην αρνητική διαφήμιση με επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγορεί για ταύτιση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στην ανάγκη αλλαγής σελίδας με στόχο την ανακούφιση όλων των Ελλήνων με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη εστιάζει από την πλευρά της, η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Εν αναμονή των ψηφοδελτίων Επικρατείας

Στο μεταξύ, έχουν κλειδώσει πια οι υποψηφιότητες για τα εθνικά ψηφοδέλτια και μένει να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των δύο μεγάλων κομμάτων.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, ως επικεφαλής ανακοινώθηκε ο Βασίλης Βασιλικός ενώ αναμένεται ενδεχομένως σήμερα αλλά ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο η δημοσιοποίηση των υπολοίπων υποψηφίων.
Θεωρείται βέβαιο ότι στη δεύτερη θέση θα βρίσκεται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και στην αμέσως επόμενη, ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.  Ερωτηματικό παραμένει η τέταρτη θέση η οποία πιθανότατα θα είναι και εκλόγιμη.
Ακούγεται το όνομα του Αλέκου Φλαμπουράρη ενώ την ίδια στιγμή τα σενάρια που κυκλοφορούν κάνουν λόγο και για κάποιο στέλεχος προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ και δη τον Δημήτρη Χατζησωκράτη.
Πάντως, ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ετοιμάζεται για νέο κύκλο περιοδειών σε όλη την Ελλάδα. Το Σάββατο θα βρεθεί στην Σύρο και την Κυριακή στην Φλώρινα, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλίες.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, από την πλευρά της, σήμερα στρέφει τους «προβολείς» στον Ελληνικό Κόσμο όπου στη μία το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου που θα υλοποιήσει εφόσον οι πολίτες εμπιστευτούν τη διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία.
Παράλληλα, εντός της ημέρας, αναμένεται να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ με τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο να είναι επικεφαλής.
Κλειδωμένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του συντονιστή στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας του κόμματος Τάκη Θεοδωρικάκου αλλά και του προεδρικού συμβούλου, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργου Γεραπετρίτη. Ενώ την τελευταία τιμητική θέση καταλαμβάνει ο ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα ονόματα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό και όπως λένε στελέχη της Πειραιώς, μόνο ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος γνωρίζει.
Στο διάστημα που απομένει μέχρι την προσφυγή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, ζητώντας ισχυρή εντολή και θέτοντας σαφώς το δίλημμα, αυτοδυναμία ή ακυβερνησία.
Το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στην Κρήτη, θα επισκεφθεί το Ηράκλειο και τα Χανιά ενώ προς τα τέλη του μήνα είναι προγραμματισμένη περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στον Έβρο.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης