Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το ν/σ «East Med Act» στις 25/6 θα συζητηθεί στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας

tags :
ΗΠΑ: Το ν/σ «East Med Act» στις 25/6 θα συζητηθεί στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας
Το «Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως ονομάζεται επίσημα, θα τεθεί ως δεύτερο θέμα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής
Το επόμενο κρίσιμο βήμα στην πορεία του νομοσχεδίου «East Med Act» θα λάβει χώρα την Τρίτη (25/3) στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
Ειδικότερα το «Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως ονομάζεται επίσημα, θα τεθεί ως δεύτερο θέμα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής.
Αν τελικώς υπερψηφιστεί ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κατάθεση του προς ψήφιση στην Oλομέλεια του Σώματος.
Υπενθυμίζεται ότι το διακομματικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από τους γερουσιαστές B. Memendez και M. Rubio επιχειρεί να αναμορφώσει την γεωπολιτική στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου τοποθετώντας την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου στο επίκεντρο του στρατηγικού ενδιαφέροντος της Ουάσινγκτον.
Ανάμεσα στις πολλές προβλέψεις του περιλαμβάνεται και η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και η καταγραφή των τουρκικών παραβιάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης