Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράταση έως το 2020 των οικονομικών κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας λόγω της σύρραξης στην Ουκρανία

tags :
Παράταση έως το 2020 των οικονομικών κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας λόγω της σύρραξης στην Ουκρανία
Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις πλήττουν κυρίως τους τομείς της ενέργειας, της άμυνας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών
Παράταση έως τον Ιανουάριο του 2020 στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της σύρραξης στην Ουκρανία αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα εργασιών της Συνόδου Κορυφής.
Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις αφορούν κυρίως τους τομείς της ενέργειας, της άμυνας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και είχαν ισχύ έως τα τέλη Ιουλίου.
Κατόπιν της χθεσινής απόφασης, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να επικυρωθεί η παράταση τους έως τις αρχές του 2020.
Παράλληλα, η ΕΕ παρέτεινε για άλλον έναν χρόνο, ως τον Ιούνιο του 2020, τις χωριστές κυρώσεις που επιβάλλει, οι οποίες δεν επιτρέπουν σε καμία ευρωπαϊκή οντότητα να συναλλάσσεται με την προσαρτημένη στη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας ενώ εξέφρασε την έντονη «ανησυχία» της για το διάταγμα του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin που δίνει στους Ουκρανούς που ζουν στο Ντονμπάς τη δυνατότητα να αποκτούν ρωσικά διαβατήρια με απλοποιημένες και ταχύτερες διαδικασίας.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν ότι η ΕΕ θα «εξετάσει περαιτέρω επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της μη αναγνώρισης ρωσικών διαβατηρίων» που έχουν εκδοθεί στην ανατολική Ουκρανία και θεωρούν ότι αποτελούν μέρος των προσκομμάτων για την ειρηνευτική διαδικασία.
Εν τω μεταξύ, η ΕΕ ζήτησε να υπάρξει πλήρης υποστήριξη σε όλες τις προσπάθειες «για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να υπάρξει λογοδοσία για τα θύματα και τους οικείους τους» σχετικά με την τραγωδία του μαλαισιανού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας τον Ιούλιο του 2014 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 298 άνθρωποι.
Μια επιτροπή έρευνας υπό ολλανδική ηγεσία ανέφερε προχθές Τετάρτη ότι τρεις Ρώσοι και ένας Ουκρανός θα αντιμετωπίσουν διώξεις για ανθρωποκτονίες κατά συρροή και από πρόθεση για την κατάρριψη του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH17.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης