Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η INTERAMERICAN με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Καλλιμάρμαρο

tags :
Η INTERAMERICAN με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Καλλιμάρμαρο
Η INTERAMERICAN με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Καλλιμάρμαρο, για τη συναυλία «Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά»
Υποστηρίζοντας σταθερά, την προσπάθεια της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» για να γίνεται γνωστό το μουσικό έργο του κορυφαίου συνθέτη και στις νεώτερες γενιές, η INTERAMERICAN είναι μεταξύ των χορηγών της μεγάλης συναυλίας, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουνίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Με τον συμβολικό τίτλο από τους στίχους του Μίκη «Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά», η συναυλία θα φέρει επί σκηνής πλειάδα καλλιτεχνών.
Ερμηνεύοντας χαρακτηριστικά, επιλεγμένα τραγούδια που αγαπήθηκαν και συνδέθηκαν με βαθειά συναισθήματα, βιώματα και αγώνες για τη διατήρηση της ταυτότητας του Ελληνισμού και των αξιών του κατά τον τελευταία πεντηκονταετία και πλέον, θα συμμετάσχουν οι (κατ’ αλφαβητική σειρά): Θέμης Αδαμαντίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Ελένη Βιτάλη, Δώρος Δημοσθένους, Πέγκυ Ζήνα, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Αντώνης Καλογιάννης, Σταμάτης Κόκοτας, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Μπέζος, Γιώτα Νέγκα, Λάκης Παπαδόπουλος με τα ψηλά ρεβέρ, Σοφία Παπάζογλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Αντώνης Ρέμος, Ηρώ Σαϊα, Πασχάλης Τόνιος, Λάκης Χαλκιάς και ακόμη, οι φίλοι του οικουμενικού Μίκη, Zulfu Livaneli και Arja Saijonmaa.
Θα συμπράξουν η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, η Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου, η Παιδική Χορωδία Στέφανου Καρδιόλακα, ενώ αναμένονται και συμμετοχές-εκπλήξεις.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.
Για την INTERAMERICAN, που γιορτάζει την 50η επέτειο από την ίδρυσή της φέτος, αυτή η μουσική διαδρομή μισού αιώνα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, σε σχέση με τον προσανατολισμό της να συνεισφέρει, ως ενεργό μέρος της κοινωνίας και ως οργανισμός-πρότυπο υπευθυνότητας στην επιχειρηματική κοινότητα, στην ανάδειξη του ευρύτερου πολιτισμικού αποθέματος της χώρας μας, στο οποίο η κατάθεση του Μίκη Θεοδωράκη είναι ανεκτίμητης αξίας.
«Θέλουμε το ίχνος της πολύτιμης κληρονομιάς του σπουδαίου δημιουργού να μείνει ανεξίτηλο, εμπνέοντας και δίνοντας φώτα πορείας στο τοπίο της σύγχυσης και των θολών οριζόντων της περίπλοκης εποχής μας» τονίζει εκ μέρους της εταιρείας ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών σχέσεων και υπευθυνότητας, συμπληρώνοντας:
«Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι διαχρονικά ο χορηγός όλων των Ελλήνων - και όχι μόνον. Γι’ αυτό, το έργο του πρέπει να βρίσκει διαρκώς τόπο και τρόπο έκφρασης».
Η INTERAMERICAN θα είναι χορηγός και στη συναυλία των 94ων γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη, στις 29 Ιουλίου στο Βραχάτι, τόπο σημειολογικά ισχυρής βιωματικής και δημιουργικής αναφοράς για τον ίδιο.

Το ενωτικό μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη
Κατά τη συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, που οργανώθηκε πρόσφατα στο Μουσείο Ακροπόλεως, αναγνώσθηκε από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη ένα μήνυμα - παρακαταθήκη του Μίκη, που δείχνει τον δρόμο για να έχει μέλλον η Ελλάδα και αξίζει να διαβάζεται ξανά και ξανά.
Γράφει ο σπουδαίος Έλληνας:
«Ας μού επιτραπεί να πω ότι δεν θεωρώ τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο σαν ένα, ακόμα, αφιέρωμα προς εμένα, αλλά σαν ένα προσκλητήριο σε ό,τι πίστεψα περισσότερο στη ζωή μου: στην ενότητα των Ελλήνων.
Απορώ ειλικρινά, πώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες που δεν έχουν κατανοήσει ότι στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας οι Έλληνες ήταν ενωμένοι.
Όπως και ότι ο εθνικός διχασμός ήταν υπαίτιος για όλα τα δεινά που έζησε ο Λαός μας.
Κι αυτό, δεν είναι άποψη ενός ρομαντικού καλλιτέχνη, αλλά η καθαρή ιστορική αλήθεια.
Ειδικά μετά τα Μνημόνια, μάς χρειάζεται μια μακρά περίοδος ανάκαμψης, προόδου και αναγέννησης.
Πιστεύω, όμως, ότι η πιο μεγάλη ίσως απώλεια, υψίστης εθνικής σημασίας, είναι το γεγονός ότι χάθηκε ο ανθός του Έθνους.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες νέες και νέοι, μορφωμένοι και επιστήμονες οι πιο πολλοί - με άλλα λόγια, η ατμομηχανή που θα μάς οδηγούσε προς το μέλλον.
Με σφιγμένη καρδιά, θα ήθελα με τα τραγούδια μου να βοηθήσω όλους τους συμπατριώτες μου να ενωθούν γύρω από αυτόν τον μέγιστο στόχο: να ξαναφέρουμε τα παιδιά μας στην πατρίδα.
Όμως, ποιά πατρίδα; Σε μια πατρίδα όπου οι μισοί θέλουν να εξαφανίσουν τους άλλους μισούς, την ώρα που η χώρα μας βγαίνει αργά και βασανιστικά από την κρίση, ενώ παράλληλα τα απειλητικά σύννεφα στην γειτονιά μας γίνονται κάθε μέρα πιο μαύρα;
ΕΝΩΘΕΙΤΕ! Βάλτε την αμαξοστοιχία «Ελλάς» πάνω στις ράγες της συνεργασίας, της δημιουργίας και της προόδου.
Φέρτε ξανά την ανοχή και την ευγένεια στην πολιτική, αλλά και στην καθημερινότητά μας. Βοηθήστε τον Λαό μας να ξαναγίνει αυτός που με την λάμψη του, κάποτε, κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό. Ξαναφέρτε πίσω τα φωτεινά μυαλά της νέας γενιάς.
Αυτό είναι το μήνυμα που με έκανε να δεχθώ να ξανασηκωθώ από το βάρος των αμέτρητων χρόνων, που μάταια θέλουν να με γονατίσουν. Μόνο και μόνο για να βοηθήσω με τις μικρές μου δυνάμεις να μπορέσει η συναυλία αυτή να βροντοφωνάξει με βεβαιότητα: «Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά!».


Ο Γιάννης Ρούντος, η Χρύσα Ελευθερίου και η Βίβιαν Αραβανή της Διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης