Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά 7 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούνιο 2019, στις 52,9 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Σε υψηλά 7 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούνιο 2019, στις 52,9 μονάδες ο PMI
Οι νέες παραγγελίες των γαλλικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα
Σημαντική επιτάχυνση κατέγραψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη Γαλλία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (21/6) στοιχεία της Markit, καθώς ο δείκτης PMI σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης δραστηριότητας PMI διαμορφώθηκε στις 52,9 μονάδες, έναντι 52,1 μονάδων τον Μάιο του 2019, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018.
Τόσο ο μεταποιητικός κλάδος όσο και ο κλάδος υπηρεσιών συνέβαλαν στην ενίσχυση της συνολικής δραστηριότητας, καθώς οι δείκτες PMI διαμορφώθηκαν στις 52 μονάδες και 53,1 μονάδες αντίστοιχα.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων δέκα μηνών, ενώ η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών διαμορφώθηκε σε υψηλά επτά μηνών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες συνολικά αυξήθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα, με τον ρυθμό ανάπτυξης να είναι επίσης ο ταχύτερος των τελευταίων επτά μηνών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις προς το εξωτερικό κατέγραψαν την πρώτη τους αύξηση από τον Οκτώβριο του 2018.
Η στελέχωση των επιχειρήσεων συνεχίστηκε για έναν ακόμα μήνα, με τον ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας να είναι ο ταχύτερος από τον Οκτώβριο του 2018, ενώ η άνοδος ήταν εξίσου σημαντική και στους δύο κλάδους.
Τα παραπάνω στοιχεία είχαν ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να εμφανιστούν περισσότερο αισιόδοξες για τις προοπτικές των επόμενων δώδεκα μηνών, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση της ζήτησης.
«Ο ιδιωτικός τομέας στη Γαλλία διατήρησε την ανοδική δυναμική του στο τέλος του δευτέρου τριμήνο, καταγράφοντας άνοδο της δραστηριότητας για τρίτο συνεχόμενο μήνα», ανέφερε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, προσθέτοντας ότι «ο ρυθμός επέκτασης κατέγραψε επιτάχυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αγγίζοντας τον ταχύτερο ρυθμό από τον περασμένο Νοέμβριο».
«Οι επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών συνέχισαν να καταγράφουν σταθερή ανάπτυξη της απασχόλησης, ενώ το προσωπικό του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψε την ταχύτερη επέκταση εδώ και σχεδόν ενάν χρόνο», πρόσθεσε ο οικονομολόγος της Markit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης