Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Trump στο Ιράν μέσω του Ομάν: Το στρατιωτικό χτύπημα έρχεται… - Έκκληση για διάλογο

tags :
Μήνυμα Trump στο Ιράν μέσω του Ομάν: Το στρατιωτικό χτύπημα έρχεται… - Έκκληση για διάλογο
Ο Trump έκανε γνωστό ότι ήταν κατά ενός πολέμου με το Ιράν και υπέρ του διαλόγου ανέφεραν οι Ιρανοί αξιωματούχοι
Στην αποκάλυψη ότι το Ιράν έλαβε κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέσω του Ομάν μήνυμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump ότι επίκειται άμεσα στρατιωτικό χτύπημα προχώρησαν Ιρανοί αξιωματούχοι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Οι δηλώσεις τους έγιναν ύστερα από το δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times, σύμφωνα με το οποίο έγινε γνωστό πως ο Trump είχε δώσει εντολή για στρατιωτικό πλήγμα θέσεων στο Ιράν ως αντίποινα για την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ από τους Φρουρούς της Επανάστασης, διαταγή την οποία ωστόσο ανακάλεσε ο ίδιος την τελευταία στιγμή.
«Στο μήνυμα του ο Trump έλεγε πως ήταν εναντίον ενός πολέμου με το Ιράν και ότι επιθυμεί το διάλογο με την Τεχεράνη για μια σειρά από θέματα.
Έδωσε μια σύντομη χρονική περίοδο για την απάντηση μας, αλλά η άμεση απάντηση του Ιράν ήταν ότι εξαρτάται από τον Ανώτατο Ηγέτη Ayaytollah Ali Khamenei να αποφασίσει για αυτό το θέμα» ανέφερε υπό καθεστώς ανωνυμίας ένας εκ των δύο Ιρανών αξιωματούχων που μίλησαν στο Reuters.
«Καταστήσαμε σαφές ότι ο ηγέτης είναι αντίθετος σε οποιεσδήποτε συνομιλίες, αλλά σε κάθε περίπτωση θα του μεταβιβάσουμε το μήνυμα προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις του» είπε ο δεύτερος Ιρανός αξιωματούχος, τονίζοντας ότι επισημάνθηκε στον αξιωματούχο από το Ομάν ότι οποιαδήποτε επίθεση κατά του Ιράν θα έχει περιφερειακές και διεθνείς συνέπειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης