Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στη Wall Street μετά το ράλι και το νέο ρεκόρ του S&P 500 - Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εντάσεις

tags :
Οριακή πτώση στη Wall Street μετά το ράλι και το νέο ρεκόρ του S&P 500 - Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εντάσεις
Οι τρεις δείκτες της Wall βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη
Με οριακή πτώση άνοιξαν σήμερα (21/6/2019) οι δείκτες της Wall Street, μία ημέρα μετά το ράλι που πυροδότησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), με τον S&P 500 να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά στις 26.745 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,1% στις 2.951 μονάδες, μετά το νέο ιστορικό υψηλό των 2.954,18 μονάδων που «άγγιξε» χθες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% χαμηλότερα, στις 8.024 μονάδες.


Πιέσεις δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος, με την Apple να υποχωρεί κατά 0,4%, τη Micron Technology να σημειώνει ισχυρή πτώση 1,6%, την PayPal να καταγράφει βαριές απώλειες 1,9% και την Amazon να διαπραγματεύεται στο -0,4%.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) εμφανίστηκε ανοιχτή σε μια μείωση των επιτοκίων, ακόμη και τον Ιούλιο, καθώς οι εμπορικές εντάσεις και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία επιβαρύνουν τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.
Οι προσδοκίες των επενδυτών για μια μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο «εκτοξεύτηκαν» έτσι στο 100%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.
Ο αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida, δήλωσε σήμερα πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένει ότι η οικονομική επέκταση των ΗΠΑ θα συνεχιστεί, ωστόσο είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια εάν οι εμπορικές εξελίξεις και άλλες αβεβαιότητες θέσουν αυτή την προοπτική σε κίνδυνο.
Οι τρεις δείκτες της Wall βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη, με τους Dow και S&P 500 να ενισχύονται περισσότερο από 2% και τον Nasdaq να καταγράφει κέρδη τουλάχιστον 3%.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν.
Δημοσίευμα των «New York Times» ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ενέκρινε στρατιωτικά χτυπήματα εναντίον ιρανικών στόχων, ανακαλώντας ωστόσο τη σχετική απόφαση την τελευταία στιγμή.
Εξάλλου, ο ίδιος άφησε χθες υπόνοιες για βομβαρδισμό του Ιράν, όταν, ερωτώμενος από δημοσιογράφους εάν οι ΗΠΑ εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να βομβαρδίσουν το Ιράν, ο κ. Trump απάντησε: «Θα το μάθετε πολύ σύντομα».
Ο κίνδυνος μίας ένοπλης σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο χώρες έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία του 2015 μεταξύ του Ιράν και της Δύσης.
Χθες (20/6) η Τεχεράνη κατέρριψε ένα αμερικανικό drone, εκδίδοντας εν συνεχεία ανακοίνωση, στην οποία δήλωσε ότι «παραβίαση των συνόρων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν είναι η κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεραστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης