Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τεχεράνη εξέπεμψε δύο φορές προειδοποίηση προτού καταρρίψει το αμερικανικό drone

tags :
Η Τεχεράνη εξέπεμψε δύο φορές προειδοποίηση προτού καταρρίψει το αμερικανικό drone
Η Τεχεράνη λέει ότι απέφυγε να καταρρίψη έτερο επανδρωμένο αεροσκάφος που συνόδευε το drone
Το Ιράν εξέπεμψε δύο φορές προειδοποίηση προτού καταρρίψει το αμερικανικό στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στις 20/6, πάνω από την Θάλασσα του Ομάν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της μονάδας Αεροδιαστημικής των Φρουρών της Επανάστασης.
"Δύο φορές τους στείλαμε σήμα προειδοποίησης", δήλωσε ο ταξίαρχος Amirali Hajizadeh στην κρατική τηλεόραση του Ιράν, ενώ παράλληλα διευκρίνησε ότι "Το αεροσκάφος διαθέτει ένα σύστημα το οποίο του επιτρέπει να μεταδίδει σε ένα κεντρικό σύστημα τα σήματα και τις πληροφορίες που δέχεται".
"Δυστυχώς, δεν απάντησαν. Ο στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας έστειλε προειδοποίηση για τελευταία φορά στις 03:55 (τοπική ώρα, 02:25 ώρα Ελλάδος), αλλά  και πάλι είδε ότι δεν σταμάτησαν να πλησιάζουν.
"Έτσι, ήμασταν υποχρεωμένοι να το καταρρίψουμε", σημείωσε ο ταξίαρχος.
Το "κατασκοπευτικό drone του αμερικανικού τρομοκρατικού καθεστώτος" καταρρίφθηκε μετά την είσοδό του στον ιρανικό εναέριο χώρο, επιβεβαίωσε παράλληλα ο ταξίαρχος Hajizadeh, την ώρα που η Ουάσινγκτον βεβαιώνει ότι το αεροσκάφος της επλήγη ενώ βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο.
Ο ταξίαρχος σημείωσε επίσης ότι η Τεχεράνη απέφυγε να καταρρίψει άλλο αμερικανικό αεροσκάφος με 35 επιβαίνοντες, το οποίο συνόδευε το αμερικανικό στρατιωτικό drone που κατέρριψε στον Κόλπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης