Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αεροπορικές εταιρίες επανασχεδιάζουν τα δρομολόγιά τους προκειμένου να αποφεύγουν το Στενό του Χορμούζ

tags :
Αεροπορικές εταιρίες επανασχεδιάζουν τα δρομολόγιά τους προκειμένου να αποφεύγουν το Στενό του Χορμούζ
Αμερικανικές και διεθνείς αεροπορικές εταιρίες επανασχεδιάζουν τα δρομολόγιά τους προκειμένου να αποφεύγουν το Στενό του Χορμούζ
Διεθνείς αεροπορικές εταιρίες επανασχεδιάζουν τα δρομολόγιά τους προκειμένου να αποφύγουν τον ελεγχόμενο από το Ιράν εναέριο χώρο πάνω από το Στενό του Χορμούζ και πάνω από τον Κόλπο του Ομάν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (21/6), μετά την απόφαση της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις πτήσεις των αεροσκαφών αμερικανικών αεροπορικών εταιριών πάνω από την περιοχή μέχρι νεωτέρας.
Η British Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συμμορφωθεί με τις οδηγίες από την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας για αποφυγή τμημάτων του ιρανικού εναέριου χώρου και ότι οι πτήσεις της συνεχίζονται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.
«Οι ομάδες ασφαλείας μας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με αρχές σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αξιολόγησης κινδύνων για κάθε δρομολόγιο που πραγματοποιούμε», δήλωσε εκπρόσωπος της British Airways.
Εκπρόσωπος της Lufthansa δήλωσε ότι τα αεροσκάφη της εταιρίας αποφεύγουν από χθες το Στενό του Χορμούζ, προσθέτοντας ότι σήμερα η εταιρία επέκτεινε τη ζώνη στην οποία δεν πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από το Ιράν, αν και συνεχίζει να πετά προς την πρωτεύουσα Τεχεράνη.
Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) εξέδωσε χθες επείγουσα διαταγή απαγορεύοντας σε αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ να πετούν πάνω από ελεγχόμενο από το Ιράν εναέριο χώρο πάνω από το Στενό του Χορμούζ και τον Κόλπο του Ομάν λόγω των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή.
Η αμερικανική απαγόρευση δεν ισχύει για αεροπορικές εταιρίες άλλων χωρών, αλλά ο φορέας OPSGROUP, που προσφέρει καθοδήγηση και συμβουλές στις εταιρίες, ανακοίνωσε ότι αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο θα λάβουν υπόψιν την αμερικανική απόφαση.
Η Malaysia Airlines, η αυστραλιανή Quantas, η Singapore Airlines και η ολλανδική KLM δήλωσαν ότι επανασχεδιάζουν τα δρομολόγιά τους προκειμένου να αποφύγουν την περιοχή
Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Quantas ανακοίνωσε πως αναπροσαρμόζει τα δρομολόγια των πτήσεών της ώστε να αποφεύγουν, μέχρι νεωτέρας, το Στενό του Χορμούζ και τον Κόλπο του Ομάν, μετά την κατάρριψη ενός στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) των ΗΠΑ στην περιοχή.
Η απόφαση αυτή σημαίνει μια μικρή αλλαγή στη διαδρομή των πτήσεων ανάμεσα στην Αυστραλία και το Λονδίνο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρία.
Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ εξέδωσε επείγουσα διαταγή απαγορεύοντας σε αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ να πετούν πάνω από ελεγχόμενο από το Ιράν ενέριο χώρο πάνω από το Στενό του Χορμούζ και τον Κόλπο του Ομάν λόγω των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή.
Μερικές ώρες νωρίτερα η United Airlines ανέφερε ότι ανέστειλε τις πτήσεις της προς την Ινδία μέσω του ιρανικού εναέριου χώρα, αλλά δεν είπε πόσο θα διαρκέσει η αναστολή.
Άλλες δύο αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ, η American Airlines και η Delta Air Lines δήλωσαν ότι δεν πετάνε πάνω από την περιοχή.
Η Singapore Airlines ανέφερε πως ορισμένες πτήσεις της μπορεί να ακολουθήσουν μακρύτερα δρομολόγια προκειμένου να αποφύγουν την περιοχή.
Από την πλευρά της η ολλανδική αεροπορική εταιρία KLM ανακοίνωσε ότι δεν θα πετά μέχρι νεωτέρας πάνω από το Στενό του Χορμούζ.
«Το περιστατικό με το drone είναι ένας λόγος για να μην πραγματοποιούνται πτήσεις πάνω από το Στενό του Χορμούζ για την ώρα. Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η KLM η οποία πρόσθεσε πως η ασφάλεια είναι «η απόλυτη προτεραιότητα» της εταιρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης