Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η ΝΔ έχει ταξική πολιτική - Ως φοροελαφρύνσεις εννοούν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο

Θεοχαρόπουλος: Η ΝΔ έχει ταξική πολιτική - Ως φοροελαφρύνσεις εννοούν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο
"H ΝΔ έχει ταξική πολιτική εναντίον των φτωχών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων", τονίζει ο Θ. Θεοχαρόπουλος
Το δίλημμα που πρέπει να προτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον δρόμο προς τις κάλπες «είναι προγραμματικό και αφορά τις ζωές των ανθρώπων» και «το διακύβευμα είναι αν στην χώρα θα εφαρμοσθεί ένα προοδευτικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης ή ένα συντηρητικό νεοφιλελεύθερο σχέδιο», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος» ο υπουργός Τουρισμού και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Νότιο Τομέα Β΄ Αθήνας, Θ. Θεοχαρόπουλος.
Όπως σημειώνει «τώρα που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, ποιος μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα προχωρώντας σε τομές και προοδευτικές αλλαγές, η ΝΔ που οδήγησε στην κρίση και τα μνημόνια στην χώρα ή ο ΣΥΡΙΖΑ που την έβγαλε από αυτά;
Το διακύβευμα είναι αν στην χώρα θα εφαρμοσθεί ένα προοδευτικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης ή ένα συντηρητικό νεοφιλελεύθερο σχέδιο.
Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της δεξιάς και της οικογενειοκρατίας ή της αριστεράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης».
Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι «η μεγάλη αριστερή προοδευτική παράταξη στην χώρα μας με τον Αλέξη Τσίπρα είναι εκείνη που θα δώσει τις λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.
Για να επουλώσουμε οριστικά τις πληγές που άφησε η κρίση και να αλλάξουμε ριζικά την Ελλάδα».
Μάλιστα, δηλώνει ότι οι επιθέσεις που δέχεται για την πολιτική του επιλογή και την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές «όχι μόνο μας δυναμώνουν αλλά αποδεικνύουν ότι η επιλογή της προοδευτικής συμμαχίας ενόχλησε πολλούς γιατί είναι στρατηγικής σημασίας.
Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου έθεσε τις βάσεις για την προώθηση από τον Αλέξη Τσίπρα της Προοδευτικής Συμμαχίας.
Προσωπικά έχω επιμείνει, σταθερά προοδευτικά και αριστερά, σε κορυφαία ζητήματα πολιτικής, όπως η απλή αναλογική, η διεύρυνση ατομικών δικαιωμάτων, η Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι ιδέες, οι αρχές και οι αξίες που διαχρονικά υποστηρίζει ο χώρος της ανανεωτικής αριστεράς εκφράζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Το ερώτημα συνεπώς είναι πώς αισθάνονται όσοι ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και παραμένουν εγκλωβισμένοι σε σχήματα που υποστηρίζουν συντηρητικές πολιτικές».
Ακόμη, ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγορεί την ΝΔ ότι κρύβεται για να μην αποκαλυφθεί το σχέδιό της».
Όπως αναφέρει, «η ΝΔ έχει ταξική πολιτική εναντίον των φτωχών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.
Αυτή την πολιτική δεν θέλουν να αποκαλύψουν.
Ως φοροελαφρύνσεις εννοούν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο.
Εμείς θα προχωρήσουμε σε μειώσεις φόρων χωρίς μείωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, αντίθετα με τη ΝΔ που μιλάει καθαρά για μείωση των κοινωνικών δαπανών.
Επίσης, ακόμη και αυτές τις φοροελαφρύνσεις που είχε ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης προσφάτως είπε ότι δεν θα τις κάνει το 2019 και από το 2020 τις συνάρτησε με την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Δεν πρόκειται δηλαδή να εφαρμόσει αν εκλεγεί ούτε καν τη μείωση φόρων που εξαγγέλλει με τη δικαιολογία των πρωτογενών πλεονασμάτων».
Ερωτηθείς για το ΚΙΝΑΛ και αν εκτιμά ότι θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με την Νέα Δημοκρατία, απαντά πως «ουσιαστικά το ανακοίνωσε ήδη η κ. Γεννηματά σε πρόσφατη συνέντευξή της.
Δυστυχώς το ΚΙΝΑΛ δεν επιλέγει να συνεισφέρει σε μία ευρεία προοδευτική συμμαχία».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, το ΚΙΝΑΛ «βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Έφυγαν από το ΚΙΝΑΛ τα κόμματα όπως η Δημοκρατική Αριστερά και το Ποτάμι, παίρνουν την θέση τους η Βάνα Μπάρμπα και ο Στάθης Παναγούλης, ο οποίος μάλιστα τους απειλούσε με κρεμάλες.
Διώχνει τον κ. Βενιζέλο για να κάνει δήθεν στροφή προς τα αριστερά και λίγες ημέρες μετά ανακοινώνει ότι επιδιώκει να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ».
«Βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τον προοδευτικό κόσμο της χώρας που δεν επιθυμεί σύμπλευση με τη δεξιά αλλά συμμαχία των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων», καταλήγει.
Τέλος, κληθείς να απαντήσει εάν αν οι εξελίξεις με την Τουρκία μπορούν να επηρεάσουν την τουριστική περίοδο, ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι η χώρα μας αποτελεί μία από τις ασφαλείς γειτονιές στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα, είναι από τα πλεονεκτήματά μας σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος».
Προσθέτει ότι «αυτό δεν σημαίνει βέβαια εφησυχασμό αλλά εγρήγορση για να συνεχίσει να κυλά ομαλά και στα σημερινά υψηλά επίπεδα η τουριστική σεζόν», ενώ για το θέμα και τις εξελίξεις με την Τουρκία τονίζει ότι «απαιτείται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να διεθνοποιήσει το πρόβλημα, ενώ η αντίδραση της Ε.Ε. αποτελεί το ισχυρότερο διπλωματικό όπλο της χώρας μας απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης