Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων - Η Κρήτη θα βαφτεί γαλάζια - Θα εκλέξουμε 10 βουλευτές

Μητσοτάκης: Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων - Η Κρήτη θα βαφτεί γαλάζια - Θα εκλέξουμε 10 βουλευτές
"Η Κρήτη θα βαφτεί γαλάζια απ’ άκρη σ’ άκρη", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κάλεσμα στους πολίτες που δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές να το πράξουν στις 7 Ιουλίου, για να της δώσουν την ευκαιρία να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, απηύθυνε ο πρόερδος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης,  σήμερα (22/6)  από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου περιοδεύει.
«Σε κάθε μου περιοδεία, ειδικά εδώ στην Κρήτη, συναντώ συμπολίτες μας που δεν μας είχαν εμπιστευτεί στο παρελθόν.
Έρχονται, όμως, τώρα στη Νέα Δημοκρατία, όχι κατ’ ανάγκη γιατί συμφωνούν με όλες τις θέσεις μας, αλλά, διότι αναγνωρίζουν ότι η μόνη μεγάλη δύναμη σήμερα που μπορεί να εξασφαλίσει πολιτική αλλαγή και καλύτερη ζωή για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα είναι η Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.  
«Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.
Έχουμε εμπιστοσύνη στις ιδέες μας.
Αλλά, κυρίως, έχουμε εμπιστοσύνη στην ωριμότητα της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε «η ελληνική κοινωνία δεν περιμένει άλλα ψέματα και ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά τον λόγο της αλήθειας, την ελπίδα της αλήθειας.
Και αυτήν την ελπίδα της αλήθειας μπορεί να προσφέρει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία».
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή πολιτική εντολή στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
«Το σχέδιό μας, το οποίο εμπιστεύονται ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας μπορεί να εφαρμοστεί μόνο αν στις 8 Ιουλίου, έχω ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο κυβερνητικό Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που ο ίδιος παρουσίασε χθες, πρόσθεσε: «Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας πρέπει να γνωρίζει τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη μέρα.
Πώς θα μειώσουμε τους φόρους, πώς θα προσελκύσουμε περισσότερες δουλειές, πώς θα έχουμε καλή Παιδεία, Υγεία, πώς θα υποστηρίξουμε τα έργα υποδομής -με πρώτη προτεραιότητα τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης που αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα- πώς θα επαναφέρουμε την ασφάλεια στις γειτονιές, πώς θα αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια και το κύρος της χώρας στο εξωτερικό.
Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε προγραμματικά και πολιτικά», επισήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Η κάλπη της 26ης Μαΐου και η μεγάλη πολιτική νίκη, άνοιξε το δρόμο για την 7η Ιουλίου.
Όμως η κάλπη δεν είναι γεμάτη, πρέπει ξανά να γεμίσει με γαλάζια ψηφοδέλτια και γι΄ αυτο το λόγο τις 15 μέρες που μένουν για τις εκλογές, δεν εφησυχάζουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο χαιρετισμό του στο εκλογικό κέντρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε ότι ο ίδιος εισπράττει τον παλμό της νίκης «και αυτόν μεταφέρω εδώ στην Κρήτη για την οποία έχω μεγάλη προσδοκία και έχω θέσει ψηλά τον πήχη.
Θέλω ολόκληρη η Κρήτη να βαφτεί γαλάζια και να εκλέξουμε 10 βουλευτές».
Κάνοντας αναφορά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ σημείωσε ότι αποτυπώνουν την στόχευση της διεύρυνσης και της ανανέωσης.
Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «ήρθαν και έρχονται κοντά μας άνθρωποι από άλλους χώρους.
Συμπολίτες που είναι πρώτη φορά μαζί μας γιατί αναγνωρίζουν ότι είμαστε η μόνη μεγάλη δύναμη με τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε στους πολίτες καλύτερη ζωή.
Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε όσους θέλουν να έρθουν στην πολιτική μας οικογένεια».
Για το πρόγραμμα της ΝΔ το οποίο παρουσίασε την Παρασκευή 21/6, ανέφερε τι θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι από τη μια άκρη στην άλλη της χώρας ο κόσμος να μάθει το αναπτυξιακό σχέδιο της Ν.Δ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχουμε εμπιστοσύνη στην ωριμότητα της ελληνικής κοινωνίας και το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, έρχεται από παντού.
Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να καταμετρηθεί και το τελευταίο ψηφοδέλτιο μέσα στην κάλπη, για να μπορέσουμε το βράδυ της 7ης Ιουλίου να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη χαραυγή μιας νέας φωτεινής Ελλάδας».
Όπως είπε, «θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων την επόμενη ημέρα όχι μόνο των πολλών.
Όχι μόνο αυτών που μας ψήφισαν.
Σε αυτές τις εκλογές θα πετύχουμε αυτό που ο μεγάλος πολιτικός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε οραματιστεί.
Μια γαλάζια Κρήτη.
Πάμε μαζί για την τελική μεγάλη νίκη»,
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες ισχυρή εντολή και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα δουλέψουμε σκληρά και αποφασιστικά, αλλά για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το σχέδιο μας χρειαζόμαστε ισχυρή εντολή.
Από εδώ, το Ηράκλειο και την Κρήτη κάνω προσωπική έκκληση να με εμπιστευτείτε και να οδηγήσουμε την Κρήτη και όλη την Ελλάδα στην ανάπτυξη».
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «για την Κρήτη μου έχω βάλει τον πήχη πολύ ψηλά.
Η Κρήτη θα βαφτεί γαλάζια απ’ άκρη σ’ άκρη.
Και μπροστάρηδες θα είμαστε όλοι.
Δίνουμε μια μεγάλη μάχη για την Ελλάδα που μας αξίζει.
Θέλω να εκλέξουμε στην Κρήτη 10 βουλευτές» και «για να το πετύχουμε πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί.
Ο άνεμος αλλαγής φυσάει αλλά κατάληξη μας είναι οι εκλογές.
Η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να γεμίσει ξανά από την αρχή.
Σας θέλω όλους μπροσταρηδες στον αγώνα για να γεμίσει η Κρήτη γαλάζια ψηφοδέλτια».
Σημειώνεται ότι στο εκλογικό κέντρο του κόμματος τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στελέχη και μέλη του  ΝΔ, ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου,  Β. Καρκανάκης, τον υποδέχθηκε λέγοντας πως «είναι μεγάλη μας χαρά που σας υποδεχόμαστε τελευταία φορά ως αρχηγό της αντιπολίτευσης, αφού την επόμενη φορά η υποδοχή μας θα είναι σε εσάς ως πρωθυπουργό».

Συνάντηση με μέλη του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

Συνάντηση με μέλη του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα ΠΕ του κόμματος Λ. Αυγενάκη, αλλά και  υποψήφιους βουλευτές .

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκε η πρόεδρος του Συνδέσμου, Μαίρη Παχιαδάκη, ενημερώνοντας τον για τις δράσεις του Συνδέσμου και ζητώντας τη στήριξη του για να μπορέσουν να διευρύνουν το έργο τους, στηρίζοντας τις γυναίκες που βιώνουν δυσκολίες και κακοποιούνται, αλλά και τα παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί στα νοσοκομεία ή δεν έχουν κανένα στη ζωή.
 Η κ. Παχιαδάκη ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μεγάλος μας στόχος είναι μετά από πολύ κόπο, να ολοκληρωθεί το "Σπίτι των Αγγέλων", ένας ξενώνας για παιδιά που στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία».
«Ελπίζουμε μέσα στον επόμενο χρόνο να είναι έτοιμος και να μπορέσουμε να στηρίξουμε αυτά τα "αγγελούδια" που τα ονομάζουμε "κακοποιημένα από κούνια"», πρόσθεσε  η κ. Παχιαδάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τις εκπροσώπους Γυναικείων Σωματείων της Κρήτης για το έργο τους.
«Η αλληλεγγύη στην ελληνική  κοινωνία έχει σφυγμό», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι «ειδικά μέσα από τα δύσκολα χρόνια της κρίσης ξεπήδησε ένα κύμα ανθρωπισμού, εθελοντισμού και υποστήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, το οποίο εμείς οφείλουμε ως οργανωμένη πολιτεία όχι απλά να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε, αλλά να υποστηρίξουμε έμπρακτα».
Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας.
«Στον σκοτεινό και συχνά σιωπηλό κόσμο της οικογενειακής βίας, πολύ συχνά τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά και οι γυναίκες βιώνουν το δράμα μια συστηματικής κακοποίησης χωρίς να έχουν πού να στραφούν για να βρουν διέξοδο από αυτήν την τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, και εξήρε το έργο των οργανώσεων που ασχολούνται ενεργά με το πρόβλημα αυτό: «Στο πρόσωπό σας, στο χαμόγελό σας και στην λάμψη των ματιών σας, βλέπω την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Και η παρουσία μου εδώ με κάνει πιο αισιόδοξο ότι μέσα από τη μιζέρια της Ελλάδος της κρίσης ξεπηδά και ανθίζει σιγά σιγά ο σπόρος μιας καλύτερης Ελλάδας».

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις νέες εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου


Πρώτος σταθμός της περιοδείας του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης ήταν οι νέες εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, όπου συνομίλησε με στελέχη και εργαζόμενους.
Τον κ. Μητσοτάκη ξενάγησε στους χώρους του Κεντρικού Σταθμού ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, Μ. Χαχλιούτης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήρε τη σημασία της νέας αυτής ιδιωτικής επένδυσης.
 «Όπου αφήνουμε τη δύναμη της δημιουργίας ελεύθερη, εντός ενός κανονιστικού πλαισίου, μπορεί να κάνει θαύματα και να υπηρετήσει σωστά τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «η  επένδυση αυτή αποτελεί παράδειγμα, δείχνει πόσο δημιουργικά πράγματα μπορούν να γίνουν.
Και δεσμεύομαι ότι θα είμαστε δίπλα σας και την επόμενη μέρα».
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε βόλτα στους δρόμους της πόλης, στη διάρκεια της οποίας  χαιρέτισε και μίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες, ενώ δεν έλειψαν και οι μαντινάδες.

 «Λίγο πριν φτάσεις στην κορφή να μην εσταματήσεις. Μόνο με φορά και ορμή να τηνέ κατακτήσεις», ήταν μία από τις μαντινάδες που άκουσε ο κ. Μητσοτάκης.
Σημειώνεται ότι τον Κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο το πρωί του Σαββάτου ο Γραμματέας του κόμματος,  Λ. Αυγενάκης, ο ευρωβουλευτής,  Μ. Κεφαλογιάννης, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης