Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visco (Κεντρική Τράπεζα Ιταλίας) : Για την εμπιστοσύνη των αγορών, πρέπει να σεβαστούμε τους δημοσιονομικούς στόχους

tags :
Visco (Κεντρική Τράπεζα Ιταλίας) : Για την εμπιστοσύνη των αγορών, πρέπει να σεβαστούμε τους δημοσιονομικούς στόχους
«Σίγουρα, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ιταλία εξαρτάται από την ικανότητα να εκπληρωθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και να μην αλλάξουν», δήλωσε ο Visco
Η Ρώμη θα πρέπει να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς στόχους, που έχουν τεθεί, τόνισε ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Η Ιταλία πρέπει να σέβεται τους δημοσιονομικούς στόχους της, εάν θέλει να διατηρήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς στην προσπάθεια μείωσης του δημοσίου χρέους, δήλωσε ο Visco και ενώ η Ρώμη βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την ΕΕ. 
«Σίγουρα, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ιταλία εξαρτάται από την ικανότητα να εκπληρωθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και να μην αλλάξουν», δήλωσε ο Visco μιλώντας σε συνέδριο στη Βενετία.
Δήλωσε επιπλέον ότι, οι αγορές θα πρέπει να πειστούν με κάθε τρόπο για την αποφασιστικότητα της Ιταλίας να μειώσει το χρέος της.
Ο Visco, ο οποίος δεν κατονόμασε τον Salvini ή οποιονδήποτε άλλο πολιτικό της κυβέρνησης, προειδοποίησε επίσης ότι, η Ιταλία συνεχίσει να τροφοδοτεί τον «φόβο για το μέλλον» εάν αψηφήσει την Ευρώπη για τον προϋπολογισμό και υποστηρίζει αντιευρωπαϊκές πολιτικές.
«Οι αγορές ασφαλίζονται έναντι αυτού του κινδύνου απαιτώντας υψηλότερα επιτόκια» για τα ιταλικά ομόλογα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης