Διεθνή

Απορρίπτει η Παλαιστίνη το οικονομικό σχέδιο Trump, ύψους 50 δισ. δολαρίων, για τη Μέση Ανατολή

Απορρίπτει η Παλαιστίνη το οικονομικό σχέδιο Trump, ύψους 50 δισ. δολαρίων, για τη Μέση Ανατολή
«Aφηρημένες υποσχέσεις» χαρακτηρίζουν οι Παλαιστίνιοι το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης Trump για τη Μέση Ανατολή
Απορρίπτει η Παλαιστινιακή Αρχή το οικονομικό σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης ύψους 50 δισ. δολαρίων για τη Μέση Ανατολή.
Ο ανώτατος αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), Hanan Ashrawi, ανέφερε ότι τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης είναι « αφηρημένες υποσχέσεις» και πρόσθεσε ότι μόνο μια πολιτική λύση θα λύσει το πρόβλημα.
Η Χαμάς, η ισλαμιστική μαχητική ομάδα που ελέγχει τη Γάζα, ήταν πιο οξεία στην αντίδρασή της, τονίζοντας:
«Η Παλαιστίνη δεν είναι προς πώληση».
Το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης Trump ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη Μέση Ανατολή απαιτεί τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ταμείου επενδύσεων με στόχο την ανόρθωση της παλαιστινιακής οικονομίας, αλλά και των οικονομιών των γειτονικών αραβικών χωρών, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters.  
Το ίδιο σχέδιο προβλέπει την δημιουργία ενός εμπορικού διαδρόμου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την διασύνδεση της Δυτικής Όχθης με την Λωρίδα της Γάζας.   
H προσέγγιση «πρώτα η οικονομία» για την αναζωογόνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα είναι δύσκολο να προωθηθεί σε μία περιοχή που εκφράζει σκεπτικισμό για το όλο εγχείρημα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης