Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Χιλή θα χορηγεί από τη Δευτέρα (24/6) βίζα σε όσους κατοίκους της Βενεζουέλας εγκαταλείπουν τη χώρα

Η Χιλή θα χορηγεί από τη Δευτέρα (24/6) βίζα σε όσους κατοίκους της Βενεζουέλας εγκαταλείπουν τη χώρα
Θα λέγεται «βίζα δημοκρατικής ευθύνης» και οι πολίτες της Βενεζουέλας θα μπορούν να την προμηθεύονται σε οποιοδήποτε προξενείο στον κόσμo
Βίζα στους πολίτες, που εγκαταλείπουν τη Βενεζουέλα, θα χορηγεί εφεξής η Χιλή.
Θα λέγεται «βίζα δημοκρατικής ευθύνης» και οι πολίτες της Βενεζουέλας θα μπορούν να την προμηθεύονται σε οποιοδήποτε προξενείο στον κόσμο και όχι μόνο στην πατρίδα τους, ανακοίνωσε το Σάββατο (22/6/2019) το υπουργείο Εξωτερικών της Χιλής.
Η βίζα, που θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα, (24/6) Θα επιτρέψει στους κατοίκους της Βενεζουέλας να εγκαταλείψουν τη χώρα που πλήττεται από κρίση και να παραμείνουν στη Χιλή για ένα έτος αλλά και να την παρατείνουν για επιπλέον 12 μήνες.
«Δίνουμε οδηγίες σε όλα τα χιλιανά προξενεία στον κόσμο να αρχίσουν  να χορηγούν ’’θεωρήσεις δημοκρατικής ευθύνης"», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Χιλής Teodoro Ribera.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι για τη Χιλή η «πραγματική λύση» θα ήταν η «αποκατάσταση του κράτους δικαίου» στη Βενεζουέλα.
Η Χιλή είναι μέρος της ομάδας των 12 χωρών της Λίμα των «δυτικών κρατών» δηλαδή που πιέζουν για την παραίτηση του προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.
Οι αντίπαλοί του κατηγορούν τον Maduro, έναν σοσιαλιστή, ότι είναι δικτάτορας.
Η οικονομική κατάρρευση της Βενεζουέλας έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση στην πρόσφατη ιστορία της Νότιας Αμερικής.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης