Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Απαραίτητη η ανανέωση της λαϊκής εντολής για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Απαραίτητη η ανανέωση της λαϊκής εντολής για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας
"H ΝΔ μιλά γενικά για φοροελαφρύνσεις, χωρίς πλάνο και στόχο, αποκλειστικά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους", αναφέρει ο Κ. Ζαχαριάδης
«Έχουμε δουλειά ακόμη μπροστά μας.
Η ανανέωση της λαϊκής εντολής είναι απαραίτητη για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και να μην επιστρέψουμε στα πρόσωπα και τις πολιτικές που μας διέλυσαν και μας χρεοκόπησαν», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο Βόρειο Τομέα Β΄ Αθήνας, Κώστας Ζαχαριάδης.
Ο κ. Ζαχαριάδης σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» υπογραμμίζει ότι  «στις εκλογές της 7ης Ιουλίου επιλέγουμε κυβέρνηση, επιλέγουμε καπετάνιο για ένα καράβι, τη χώρα μας, που βρέθηκε διαλυμένο στα βράχια και σήμερα σηκώνει και πάλι πανιά και ανοίγεται στο πέλαγος».
Προσθέτει ότι  «μπορεί η ανατροπή του αποτελέσματος να φαίνεται δύσκολη, ωστόσο στην πολιτική υπάρχουν και πράγματα που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ακατόρθωτα, αλλά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».
Το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα, όπως σημειώνει,  είναι «αν θα προχωρήσουμε μπροστά ως χώρα και κοινωνία με ασφάλεια, σταθερότητα και θετικές προοπτικές, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και καλύτερες δουλειές ή, αντίθετα, αν θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της λιτότητας, της κοινωνικής εξαθλίωσης και ενός νεοφιλελεύθερου μοντέλου που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και στα μνημόνια, χωρίς να μας βγάλει από αυτά».
Ακόμη, ο κ. Ζαχαριάδης χαρακτηρίζει «τουλάχιστον ειρωνικό για τα μεσαία στρώματα να ακούν την ηγεσία της ΝΔ να ανησυχεί δήθεν γι΄ αυτά και να σπεύδει να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια».
Όπως αναφέρει, «η ΝΔ μιλά γενικά για φοροελαφρύνσεις, χωρίς πλάνο και στόχο, αποκλειστικά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους, χωρίς να την απασχολεί η οικονομική σταθερότητα».
Υπογραμμίζει πως «αυτό που χρειάζεται, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, είναι στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και ταυτόχρονα ασφάλεια, προστασία, καλά νοσοκομεία και σχολεία».
Συμπληρώνει ότι «η ΝΔ δεν εγγυάται για τίποτε από όλα αυτά, δεν την απασχολούν το κοινωνικό κράτος και οι κρατικές δομές, δεν την απασχολεί τίποτα», ενώ «αντίθετα, εμείς έχουμε ένα οργανωμένο πλάνο με αρχή, μέση και τέλος, απόλυτα κοστολογημένο, που ευνοεί και ενισχύει τη στήριξη στα μεσαία εισοδήματα και τους δίνει προοπτική, διατηρώντας παράλληλα ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας για τα ευάλωτα στρώματα, όπως κάναμε από την πρώτη μέρα».
Τέλος, σε ερώτηση για την προοπτική της Προοδευτικής Συμμαχίας , ο κ. Ζαχαριάδης απαντά ότι «είναι μια στρατηγική μας επιλογή και διαμορφώθηκε τόσο από τις εσωτερικές πολιτικές ανακατατάξεις όσο και από το ιστορικό δίπολο «πρόοδος - συντήρηση», αλλά αποτελεί παράλληλα και στόχευση της πλειοψηφίας της Αριστεράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
«Συνεχίζουμε να προχωράμε σε αυτό το πλαίσιο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί και στην Ελλάδα και στην ΕΕ κεντρικό πυλώνα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, ισχυρό συνομιλητή και εκπρόσωπο του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου στην ΕΕ», τονίζει ο κ. Ζαχαριάδης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης