Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα διλήμματα, οι στόχοι και η στρατηγική Τσίπρα και Μητσοτάκη στην τελική ευθεία προς τις κάλπες

Τα διλήμματα, οι στόχοι και η στρατηγική Τσίπρα και Μητσοτάκη στην τελική ευθεία προς τις κάλπες
Οι πολιτικοί αρχηγοί ξεδιπλώνουν τη στρατηγική τους στο δρόμο για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου
Κορυφώνεται η αντιπαράθεση των δύο μονομάχων με φόντο τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Οι πολιτικοί αρχηγοί ξεδιπλώνουν τη στρατηγική τους με τον Αλέξη Τσίπρα να επιμένει πως το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με φόντο και το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ να στέλνει μήνυμα εκλογικής εγρήγορσης.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κινείται στην τελική ευθεία της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης με αέρα αυτοδυναμίας καθώς οι δημοσκοπήσεις στο σύνολό τους, του δίνουν μεγάλο προβάδισμα που φτάνει ακόμη και διψήφιο αριθμό.
Παρά τη διαφαινόμενη νίκη πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην ανάγκη μηδενικού εφησυχασμού μέχρι την κάλπη ζητώντας ισχυρή εντολή.
Τα στελέχη της Πειραιώς, ναι μεν, παρακολουθούν τις μεγάλες δημοσκοπικές διαφορές που καταγράφονται σταθερά πλέον εδώ και αρκετό καιρό, αφετέρου δε, γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο να πείσουν τουλάχιστον συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων να προσέλθουν στις κάλπες την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου.
Όπως λόγου χάριν, οι εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν ξεκινήσει να εργάζονται μετά το Πάσχα και βρίσκονται σε φουλ σεζόν, είναι μάλλον αδύνατον να λάβουν άδεια και να μεταβούν στην εκλογική τους περιφέρεια για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Επιπροσθέτως, αρκετές οικογένειες έχουν προγραμματίσει τις θερινές τους διακοπές στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ενώ ερωτηματικό παραμένει και πως θα συμπεριφερθούν οι νεότερης ηλικίας ψηφοφόροι οι οποίοι βέβαια όπως φάνηκε, προσήλθαν στις κάλπες στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ωστόσο αποτελούν ομάδα που δύσκολα προσεγγίζεται από τα επιτελεία των πολιτικών κομμάτων.
Παράλληλα η ΝΔ κινείται στο δρόμο προς τις κάλπες με στόχο να μην μπει στη Βουλή τουλάχιστον ένα από τα δύο μικρά κόμματα και δη η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση καθώς όπως υπογραμμίζουν στελέχη της Πειραιώς σε αυτή την περίπτωση θα αυξηθούν οι έδρες της ΝΔ κατά τέσσερις λόγω του αδιάθετου ποσοστού από τα κόμματα που δεν θα περάσουν το κατώφλι του 3%.
Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια και αναμένεται να επισκεφθεί και πάλι τη Βόρεια Ελλάδα όπου η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση συγκέντρωσαν υψηλά ποσοστά εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει να ζητά ισχυρή εντολή θέτοντας το δίλημμα, αυτοδυναμία ή ακυβερνησία.
Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, ξορκίζει την ηττοπάθεια και ποντάρει στην ανατροπή.
Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει πως στην περίπτωση που η διαφορά που θα τη χωρίζει από τη ΝΔ θα αγγίξει διψήφιο αριθμό, θα αποτελεί συντριβή, στρέφει το βλέμμα στην επόμενη μέρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυριαρχία του στο χώρο της Κεντροαριστεράς και βεβαίως η αποτροπή οποιασδήποτε απειλής από το Κίνημα Αλλαγής.
Στην Κουμουνδούρου προσδοκούν να προσεγγίσουν ποσοστό 27 -30% με το ΚΙΝΑΛ να βρίσκεται κάτω από το 7%, ώστε να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντροαριστερά και να αποδυναμωθεί το Κίνημα Αλλαγής το οποίο σε αυτή την περίπτωση, πιθανότατα θα αποτελέσει νέα δεξαμενή τόσο από τα δεξιά του όσο και από τα αριστερά του.

Χρύσα Κλειτσιώτη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης