Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shouwen (υφ. Εμπορίου Κίνας): Κίνα και ΗΠΑ να συμβιβαστούν – Απειλή για την παγκόσμια οικονομία οι δασμοί

tags :
Shouwen (υφ. Εμπορίου Κίνας): Κίνα και ΗΠΑ να συμβιβαστούν – Απειλή για την παγκόσμια οικονομία οι δασμοί
Ελπίζουμε να υπάρξει πρόοδος και να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου είπε ο Shouwen
Την θέση πως Κίνα και ΗΠΑ πρέπει να συμβιβαστούν όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την εμπορική τους διαμάχη διατύπωσε ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας, Wang Shouwen, επισημαίνοντας πως οι δασμοί αποτελούν απειλή για την παγκόσμια οικονομία.
Ενόψει της κρίσιμης συνάντησης που θα έχουν στο περιθώριο της G20 στην Ιαπωνία οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Donald Trump και της Κίνας, Xi Jinping, διατυπώνεται η ελπίδα πως οι δύο πλευρές θα επιχειρήσουν να βρουν σημεία επαφής και να αποκλιμακώσουν την μεταξύ τους εμπορική ένταση.
Σε δηλώσεις του ο Shouwen, ο οποίος είναι μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της Κίνας, υποστήριξε πως είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
«Οι αρχές της Κίνας είναι ξεκάθαρες.
Αμοιβαίος σεβασμός, ισότητα, αμοιβαία οφέλη και να βρεθούμε κάπου στη μέση.
Αμοιβαίος σεβασμός σημαίνει ότι η κάθε πλευρά πρέπει να σέβεται την κυριαρχία του άλλου.
Ισότητα και αμοιβαία οφέλη σημαίνει ότι οι συνομιλίες πρέπει γίνονται σε ισότιμη βάση και ότι η συμφωνία που θα επιτευχθεί, να είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές.
Το να βρεθούμε κάπου στη μέση σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, και όχι μόνο ο ένας» υποστήριξε ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας, ο οποίος πάντως αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα τι είδους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις είναι έτοιμος να κάνει ο πρόεδρος της Κίνας έναντι του Trump.
Μάλιστα υποστήριξε ότι ο προστατευτισμός και η επιβολή δασμών σκιάζει το παγκόσμιο εμπόριο και συνιστά απειλή για την παγκόσμια οικονομία.
Από την πλευρά του και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Zhang Zun υποστήριξε πως οι διαπραγματευτικές ομάδες της Κίνας και των ΗΠΑ ετοιμάζονται για τη συνάντηση Xi Jinping – Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης