Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι προκαλεί το ράλι στα ιταλικά ομόλογα; - Η στάση των Ευρωπαίων και το περιθώριο στην κυβέρνηση Conte

tags :
Τι προκαλεί το ράλι στα ιταλικά ομόλογα; - Η στάση των Ευρωπαίων και το περιθώριο στην κυβέρνηση Conte
Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων κινούνται σήμερα σε χαμηλά έτους, ήτοι στο 2,088%
Σημαντικό ράλι καταγράφεται αυτήν την ώρα στα ομόλογα της Ιταλίας, μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει περισσότερα περιθώρια στην κυβέρνηση της Ιταλίας να διορθώσει τις δημοσιονομικές της ανισορροπίες.
Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων κινούνται σήμερα σε χαμηλά έτους, ήτοι στο 2,088%, μετά την άνοδο των τελευταίων εβδομάδων.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, οι Βρυξέλλες θα αναβάλουν την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον της Ιταλίας αυτή την εβδομάδα, αγοράζοντας χρόνο για τη λαϊκιστική κυβέρνηση της Ρώμης να καταλήξει σε συμφωνία και να αποφύγει τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων.
Η Ιταλία έχει τα υψηλότερα επίπεδα χρέους στην ευρωζώνη, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα ενεργοποιήσει επισήμως τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ.
Σήμερα, το spread μεταξύ των ιταλικών 10ετών κρατικών ομολόγων και των γερμανικών ομολόγων της ίδιας διάρκειας μειώθηκε στις 2.406 μονάδες βάσης, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης