Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ABP Invest: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορούσε να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή και μεταβλητότητα

tags :
ABP Invest: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορούσε να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή και μεταβλητότητα
Με άρθρο του στους Financial Times, ο ιδρυτής της ABP Invest, Θάνος Παπασάββας, υποστηρίζει ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να εφησυχάσουν ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου
Για τον κίνδυνο να ξεσπάσουν κοινωνικές αναταραχές σε περίπτωση που οι δημοσκοπήσει επιβεβαιωθούν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου προειδοποιεί ο Θάνος Παπασάββας, ιδρυτής της ABP Invest.
Σε άρθρο του στους Financial Times επισημαίνει ότι οι επενδυτές αν και θα πρέπει να είναι αισιόδοξοι, δεν θα πρέπει να εφησυχάσουν, καθώς η προώθηση σκληρών μεταρρυθμίσεων ποτές δεν ήταν εύκολη για τις κεντροδεξιές κυβερνήσεις.
Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους οι επενδυτές θα πρέπει να είναι αισιόδοξοι, ο κ. Παπασάββας υποστηρίζει ότι το Grexit έχει ξεχαστεί, ενώ η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και αναπτύσσεται.

Όχι στον εφησυχασμό

Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο εύκολο για τις κεντροαριστερές κυβερνήσεις να "περνάνε" δύσκολα μέτρα, χωρίς να ξεσπάνε κοινωνικές αναταραχές. Κάτι που δεν ισχύει για τις κεντροδεξιές κυβερνήσεις.
«Ως εκ τούτου, οι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ με επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη θα μπορούσε να επαναφέρει βραχυπρόθεσμη αστάθεια και κοινωνική αναταραχή.
Η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως μετά την κρίση της ευρωζώνης και επομένως οι μεταρρυθμίσεις δεν θα είναι τόσο δύσκολες.
Αλλά θα δώσουν την ευκαιρία στους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα συνδικάτα, να δημιουργήσουν τριβές.
Και το πιο σημαντικό, ο κ. Τσίπρας θα γίνει επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκτώντας ένας ρόλο στον οποίο υπερέχει» επισημαίνει ο κ. Παπασάββας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης