Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Χρηματοδότηση στην Ebury και την Form 3 για την πρώτη πλατφόρμα διεθνών συναλλαγών με τεχνολογία API

tags :
Χρηματοδότηση στην Ebury και την Form 3 για την πρώτη πλατφόρμα διεθνών συναλλαγών με τεχνολογία API
Η Ebury επιχορηγείται από κοινού με την Form 3 με κεφάλαιο ύψους 5.000.000 λιρών, από το Ταμείο Δεξιότητας και Καινοτομίας
Η Ebury, από τις ταχύτερα ανερχόμενες Ευρωπαϊκές fintech εταιρίες στον κλάδο των διεθνών συναλλαγών, επιχορηγείται από κοινού με την Form 3 με κεφάλαιο ύψους 5.000.000 λιρών, από το Ταμείο Δεξιότητας και Καινοτομίας.
Την ανακοίνωση έκανε η διοίκηση του Banking Competition Remedies (BCR), φορέα που συστάθηκε για την εφαρμογή του Πακέτου Εναλλακτικών Μέτρων Αποκατάστασης που συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Form 3 είναι πάροχος τεχνολογίας cloud για πληρωμές σε Τράπεζες και εποπτευόμενες fintech.
Η χρηματοδότηση προορίζεται για τη δημιουργία της πρώτης πλατφόρμας διεθνών συναλλαγών με την τεχνολογία API για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και θα διατίθεται μέσω χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων.
Τόσο η Form 3 όσο και η Ebury είναι εξαιρετικά καινοτόμες, ταχέως αναπτυσσόμενες fintech του Ηνωμένου Βασιλείου, δομημένες έτσι ώστε να παρέχουν σημαντικά οφέλη για τις ΜΜΕ, προσφέροντάς τους πρόσβαση στις πλατφόρμες διεθνών συναλλαγών τους.
Η Ebury είναι η πρώτη εταιρία του είδους της που επέλεξε να ανοίξει γραφείο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διεθνούς ανάπτυξής της.
Το project που χρηματοδοτείται είναι ένα από τα πέντε καινοτόμα που το BCR αποφάσισε να ενισχύσει, επιλέγοντας ανάμεσα από 60 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί.
Ο συνδυασμός της δυναμικής τεχνολογίας API από την Form 3 καθώς και της πρωτοπόρας διαχείρισης των συναλλαγών σε συνάλλαγμα και των δυνατοτήτων που προσφέρει η Ebury για το διεθνές εμπόριο, θα διευκολύνει ένα ευρύ φάσμα υφισταμένων και νέων παρόχων χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων να προσφέρουν στον κόσμο των ΜΜΕ υπηρεσίες που παραδοσιακά μόνον οι τραπεζικοί οργανισμοί πρόσφεραν στους εταιρικούς τους πελάτες.
Ως αποτέλεσμα, οι ΜΜΕ θα μπορούν να επωφελούνται από καλύτερες υπηρεσίες σε χαμηλότερο κόστος από μια σειρά χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, σε πλήρη συνεργασία με την τράπεζα με την οποία συναλλάσσονται.
Η Ebury και η Form 3 ήδη ηγούνται στον μετασχηματισμό των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και διεθνώς, κι έχουν αποδείξει τη δυνατότητά τους να συνεργάζονται ώστε να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις στην αγορά. Τον Μάρτιο του 2018, η Ebury έγινε ο πρώτος μη τραπεζικός οργανισμός που εντάχθηκε στο σύστημα Faster Payments Scheme, σύστημα που κατασκευάστηκε με τεχνολογία native – cloud της Form 3.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της χρηματοδότησης, ο Juan Lobato, CEO της Ebury δήλωσε: «Η πλατφόρμα διεθνών συναλλαγών της Form 3 και της Ebury θα επιταχύνει τον μετασχηματισμό της χρηματοπιστωτικής λειτουργίας για τις ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται διεθνώς».
Ο Michael Mueller, CEO της Form 3, τόνισε: «Η τεχνολογία πληρωμών API της Form 3 και οι καινοτόμες υπηρεσίες της Ebury έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στις πληρωμές και το Forex.
Το σχέδιό μας είναι να συνδυάσουμε αυτές τις μοναδικές δυνατότητες ώστε να “αναστατώνουμε δημιουργικά” την αγορά και να δίνουμε στις ΜΜΕ πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες σε μεγάλη κλίμακα, μέσω των συνεργαζομένων χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων.
Έτσι, οι ΜΜΕ μπορούν να αναπτύσσονται διεθνώς».

Λεζάντα φωτογραφίας: Juan Lobato - CEO και συνιδρυτής της Ebury

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης