Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στη σύνοδο των G20 τα «βλέμματα»

tags :
Οριακά κέρδη στη Wall Street, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στη σύνοδο των G20 τα «βλέμματα»
Τα «βλέμματα» στραμμένα στη σύνοδο κορυφής των G20 και στις γεωπολιτικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Με οριακά κέρδη άνοιξαν σήμερα (24/6/2019) οι δείκτες της Wall Street, με τα «βλέμματα» να είναι στραμμένα στη σύνοδο κορυφής των G20 αυτή την εβδομάδα, καθώς και στις γεωπολιτικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, με τους επενδυτές να φοβούνται μια στρατιωτική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 26.778 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.953 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% υψηλότερα στις 8.042 μονάδες.


Οι αμερικανικές μετοχές βρίσκουν μια ήπια στήριξη στην αισιοδοξία που κυριαρχεί εν όψει της συνάντησης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, και τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20.
Οι επενδυτές ελπίζουν ότι οι δύο ηγέτες θα πλησιάσουν σε μια συμφωνία ικανή να θέσει τέλος στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών.
Την αισιοδοξία για το εμπόριο αντισταθμίζουν, ωστόσο, οι επίμονες γεωπολιτικές ανησυχίες.
Αν και τις τελευταίες ώρες καταγράφεται αλλαγή πλεύσης όσον αφορά τη στάση και τη στρατηγική των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν, αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ο οποίος υποστήριξε πως δεν επιδιώκει πόλεμο με το Ιράν και πως μέλημά του είναι να υπάρξει συμφωνία, νέες αμερικανικές κυρώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας από την Ουάσινγκτον σε βάρος της Τεχεράνης για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Τόσο ο πρόεδρος Trump όσο και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, έκαναν λόγο για σημαντικές κυρώσεις, την ώρα που η Ρωσία σπεύδει να στείλει το μήνυμα ότι θα λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να εξουδετερώσει αυτές τις κυρώσεις.
Πάντως, η αισιοδοξία για το εμπόριο, καθώς και η αυξανόμενη πιθανότητα για μια χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), έχουν πυροδοτήσει ένα μεγάλο ράλι τον Ιούνιο.
Οι τρεις κύριοι δείκτες καταγράφουν κέρδη άνω του 7% ο καθένας από την αρχή του μήνα, ενώ ο S&P 500 ανήλθε σε νέο ιστορικό υψηλό την περασμένη εβδομάδα.
Τα κέρδη αυτά αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό το sell off του Μαΐου, που είχε πυροδοτήσει ο «πόλεμος» δασμών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Στα εταιρικά νέα, άλμα άνω του 14% καταγράφει η μετοχή της Caesars Entertainment, στον απόηχο της είδησης ότι εξαγοράζεται από την Eldorado Resorts, έναντι του ποσού των 17,3 δισ. δολαρίων σε μετοχές και μετρητά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης