Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Ενέργεια με πολιτική σκοπιμότητα η αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό

tags :
Σπίρτζης: Ενέργεια με πολιτική σκοπιμότητα η αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό
Ο υπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί η Αττική Οδός την ώρα που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για τη μείωση των διοδίων με την κυβέρνηση και δίχως να αποδείξει τα κόστη που έχει, να προχωρά σε μονομερή αύξηση
Μονομερή ενέργεια με πολιτική σκοπιμότητα χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης την αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού από την 1η Ιουλίου.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης, το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν ενέδωσε ποτέ στην πίεση των συμφερόντων.
Ο υπουργός σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν μπορεί η Αττική Οδός Α.Ε. την ώρα που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για τη μείωση των διοδίων με την κυβέρνηση και δίχως να αποδείξει τα κόστη που έχει, να προχωρά σε μονομερή αύξηση.
Όπως σημείωσε, η κίνηση αυτή δεν θα γίνει ανεκτή και προϊδέασε για συγκεκριμένες κινήσεις από πλευράς υπουργείου, τις επόμενες ημέρες.
Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι εκτός από την πάγια τακτική της Τουρκίας, η γειτονική χώρα έχει γίνει απρόβλεπτη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Erdogan, κατά συνέπεια η Ελλάδα οφείλει να είναι έτοιμη για το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο, με σχέδιο και εθνική ομοψυχία.
Όπως είπε, «είναι υποχρέωση όλων μας να κοιτάμε με σύνεση και προσοχή τις εξελίξεις στην Τουρκία» ενώ χαρακτήρισε νίκη της διπλωματίας την απόφαση της ΕΕ για κυρώσεις σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ελληνικό και το κυπριακό αίτημα.
Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι η περιοχή μας είναι αναβαθμισμένη στην ευρωπαϊκή σκηνή και στα Βαλκάνια, λέγοντας ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε την πολιτική σεβασμού στο διεθνές δίκαιο.
Στο πλαίσιο εφαρμογής κάποιων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία, πρόκειται να υλοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Τσεσμέ – Λαύριο ενώ η αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης θα βελτιώσει τις συνθήκες στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά στο εμπόριο, τόνισε ο κ. Σπίρτζης.
Ο υπουργός Υποδομών απέρριψε τον ισχυρισμό ότι αποδοκιμάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από το λαό στις ευρωεκλογές για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ξεκαθάρισε ότι το διακύβευμα στις εθνικές εκλογές είναι εντελώς διαφορετικό.
Όπως επισήμανε, είναι θετικό που γίνεται πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα προγράμματα με ήπιο τρόπο, που αφορούν την κοινωνική πολιτική και την οικονομία, χωρίς φωνές και πόλωση που δεν ωφελούν το πολιτικό σύστημα συνολικά αλλά τις ακραίες πολιτικές δυνάμεις.
Τέλος, ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε την Προοδευτική Συμμαχία κύριο πόλο της προοδευτικής παράταξης, που διαχρονικά χαρακτηριζόταν από μεγάλη μαζικότητα, στην προσπάθεια να ανατραπεί το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και το πρόγραμμα της ΝΔ που ταυτίζεται με αυτό το ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης