Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Επιβολή νέων σκληρών κυρώσεων ενάντια στο Ιράν - Στο «στόχαστρο» ο Ali Khamenei

tags :
Trump: Επιβολή νέων σκληρών κυρώσεων ενάντια στο Ιράν - Στο «στόχαστρο» ο Ali Khamenei
Τη λήψη νέων κυρώσεων ενάντια στο Ιράν ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Την επιβολή νέων «σκληρών κυρώσεων» ενάντια στο Ιράν ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ως απάντηση στην κατάρριψη ενός αμερικανικού drone από ιρανικές δυνάμεις την προηγούμενη εβδομάδα.
«Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις στην Τεχεράνη έως ότου το καθεστώς της σταματήσει τις επικίνδυνες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών φιλοδοξιών της», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Trump, προσθέτοντας ότι «ποτέ το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο».
Οι εντάσεις μεταξύ των Η.Π.Α. και του Ιράν αυξήθηκαν από τότε που η Trump έσυρε τις ΗΠΑ από την πολυμερή συμφωνία πυρηνικής ενέργειας στο Ιράν που είχε μεσολαβήσει κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Obama.
Ορισμένες κυρώσεις που είχαν αρθεί σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή άρχισαν να ισχύουν μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.
Αυτές οι εντάσεις αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από επιθέσεις σε δύο πετρελαιοφόρα κοντά στο Στενό του Ορμούζ ότι οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι εκτελέστηκαν από το Ιράν.
Το Ιράν αρνείται ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις.
Σύμφωνα με το NBC μέσω των νέων κυρώσεων θα απαγορευθεί η πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους ακόμη και στον Ιρανό ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη Ali Khamenei, ενώ θα επιβληθούν επιπλέον κυρώσεις στην πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης