Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κι άλλα αμερικανικά πολεμικά πλοία καταφθάνουν στη Μέση Ανατολή

tags :
Κι άλλα αμερικανικά πολεμικά πλοία καταφθάνουν στη Μέση Ανατολή
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επιβεβαίωσε νωρίς τη Δευτέρα ότι περισσότερα στρατιωτικά πλοία έχουν φθάσει στην περιοχή ευθύνης του 5ου Στόλου 
Παρά το γεγονός ότι η Trump πήρε θέση στο Twitter τη Δευτέρα το πρωί για να θέσει το ερώτημα «γιατί προστατεύουμε τις θαλάσσιες λωρίδες για άλλες χώρες (πολλά χρόνια) με μηδενική αποζημίωση» και ισχυριζόμενος ότι «Όλες αυτές οι χώρες πρέπει να προστατεύουν μόνες τους τα πλοία τους» η συσσώρευση δυνάμεων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου συνεχίζεται.
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επιβεβαίωσε νωρίς τη Δευτέρα ότι περισσότερα στρατιωτικά πλοία έχουν φθάσει στην περιοχή ευθύνης του 5ου Στόλου των ΗΠΑ, η οποία περιλαμβάνει τα ύδατα του Περσικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής.
Αν και δεν εντοπίζεται η ακριβή τους θέση, στην πρόσθετη ανάπτυξη που έρχεται μετά από την κατάρριψη του αμερικανικού drone εκ μέρους του Ιράν την προηγούμενη εβδομάδα, που έφερε την Ουάσινγκτον πολύ κοντά στο να προχωρήσει σε μεγάλα χτυπήματα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ναυτικού περιλαμβάνεται ένα σημαντικό αμφίβιο πλοίο και δύο σκάφη υποστήριξης:
Η δήλωση του Ναυτικού της Δευτέρας λέει ότι το πλοίο αμφίβιων επιθέσεων USS Boxer μαζί με την αμφίβια αποβάθρα μεταφοράς USS John P. Murtha και το αμφίβιο πλοίο προσγειώσεων USS Harpers Ferry έφτασαν στην περιοχή ευθύνης του 5ου στόλου.
Το Associated Press σημειώνει ότι το USS Boxer που φέρει την 11η μονάδα θαλάσσιων αποστολών και μια μοίρα ελικοπτέρων μάχης, ανέβηκε στη δυτική ακτή των ΗΠΑ στις αρχές Μαΐου ως τμήμα μιας τακτικής προγραμματισμένης ανάπτυξης.
Ωστόσο, ήταν γρήγορη η μετάβασή του στην περιοχή του 5ου στόλου για να υποστηρίξει την ομάδα USS Abraham Lincoln, η οποία βρίσκεται ήδη εκεί, σαμ απάντηση στο Ιράν.
Οι νέες στρατιωτικές αφίξεις στην περιοχή ήταν τη στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pomeo συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα βασιλιά Salman και ξεχωριστά με τον Πρίγκιπα Mohammed Bin Salman στην πόλη Τζέντα, για να αντιμετωπίσει την κλιμάκωση της κρίσης με το Ιράν στον Περσικό Κόλπο.
Ο Πομπέο περιέγραψε τη βιαστικά διοργανωμένη επίσκεψή του ως επικεντρωμένη στη σύσταση ενός διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ιράν και επιπλέον ότι θα συμπέσει με τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, όπως αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα 24/6.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται την ώρα που οι στρατιωτικοί του Ιράν απειλούν να καταρρίψουν περισσότερα αμερικανικά αεροσκάφη εάν παραβιάσουν τον εναέριο χώρο του Ιράν.
Τόσο οι Σαουδάραβες όσο και οι Ισραηλινοί πιέζουν για πιο ισχυρή αντίδραση των ΗΠΑ στην «ιρανική επιθετικότητα».
Συνεπώς, τόσο ο Mohammed Bin Salman όσο και ο Netanyahu πρέπει να έχουν απογοητευτεί βαθύτατα από το γεγονός ότι η αμερικανική στρατιωτική ανταπόκριση της περασμένης Πέμπτης το βράδυ δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης